Idén csak három csapat tudta bevenni a kapujukat - az Angol válogatott látogat Budapestre
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2021. szeptember. 01., 13:16
Idén csak három csapat tudta bevenni a kapujukat - az Angol válogatott látogat Budapestre
facebook.com/EnglandTeam

Gareth Southgate 2016 októberétől irányítja az angol válogatottat, azon az őszön még ideiglenes megbízással dolgozott, majd 2017 márciusában, a németek elleni dortmundi találkozón már kinevezett szövetségi kapitányként irányította a csapatot.

Gareth Southgate: „Nagyon nehéz gólt rúgni a magyar válogatottnak”

Gareth Southgate: „Nagyon nehéz gólt rúgni a magyar válogatottnak”

Kevesebb mint egy hét van vissza az Anglia elleni világbajnoki selejtezőig, Gareth Southgate szövetségi kapitány már ki is hirdette keretét, melyet többségében az Eb-n ezüstérmet szerző világsztárok alkotnak, Patrick Bamford, a Leeds csatára pedig most először kapott meghívót. Gareth Southgate azonban az mlsz.hu-nak azt nyilatkozta, nehéz mérkőzésre számít a Puskás Arénában.

Tovább

Az elmúlt lassan öt esztendőben 61 mérkőzésen vezette a „háromoroszlánosokat”, mérlege 39 győzelem, 12 döntetlen, 10 vereség. Győzelmi mutatója 73,8 százalékos. Eddigi mérkőzésszámával is már az ötödik az angol kapitányok között, Walter Winterbotton (139 mérkőzés), a világbajnok Sir Alf Ramsey (113), valamint Bobby Robson (95) és a svéd Sven Göran Eriksson (67) előzi meg.

Az eredményesség tekintetében egyedül 1966 világbajnoka, 1968 Eb-harmadikja, Sir Alf Ramsey áll előtte, csak ők ketten jutottak két egymást követő nagy tornán is legalább az elődöntőbe. Gareth Southgate 2018-ban negyedik lett csapatával az oroszországi világbajnokságon, majd ezüstérmes – az olaszok ellen tizenegyespárbajban veszített – a nyári, angol szempontból szinte hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

Gareth Southgate első, a máltaiak elleni mérkőzésén a mostani, Budapestre készülő keret tagjai közül Kyle Walker, John Stones, Jordan Henderson és Jesse Lingard játszott. Az akkor még a Tottenham kötelékébe tartozó Walker 40, a Manchester Cityvel kötött szerződését nemrégiben meghosszabbító Stones 37, a liverpooli csapatkapitány 35, míg az Eb-ről lemaradó, most visszatérő Lingard 28 meccsen játszott eddig Southgate-nél.

Harry Kane, az első számú góllövő a kapitány első háromnegyed évét mulasztotta a háromoroszlános mezben, de 2017 nyara óta 44 mérkőzésen játszott, ezzel ő a korszak rekordere. A második mögötte a most hiányzó Marcus Rashford (43), a harmadik Raheem Sterling (41), a negyedik Walker.

Az angol válogatott 2021-ben tizenkét mérkőzést játszott eddig, a lengyelek elleni vb-selejtezőn, valamint a dánok elleni Eb-elődöntőben és az olaszok elleni Eb-döntőben kapott csak gólt. A tizenkét mérkőzés 1140 játékpercéből csupán kilencet játszott hátrányban a dán Mikkel Damsgaard gólja után.

Mindössze ketten, Declan Rice a West Ham United és Kalvin Phillips, a Leeds United középpályása játszottak tizenegy mérkőzésen, John Stones, Raheem Sterling és Harry Kane pedig tízen. Sterling négy, Kane hat gólt szerzett.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.