Gareth Southgate: „Nagyon nehéz gólt rúgni a magyar válogatottnak”
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2021. augusztus. 27., 18:27
Gareth Southgate: „Nagyon nehéz gólt rúgni a magyar válogatottnak”

Kevesebb mint egy hét van vissza az Anglia elleni világbajnoki selejtezőig, Gareth Southgate szövetségi kapitány már ki is hirdette keretét, melyet többségében az Eb-n ezüstérmet szerző világsztárok alkotnak, Patrick Bamford, a Leeds csatára pedig most először kapott meghívót. Gareth Southgate azonban az mlsz.hu-nak azt nyilatkozta, nehéz mérkőzésre számít a Puskás Arénában.

Az Európa-bajnokságon szereplő angol csapatból ezúttal kimaradt a sérült Phil Foden és Marcus Rashford, valamint Ben Chilwell és a múlt héten pozitív koronavírus-tesztet produkáló Ben White. A visszatérők között viszont megtaláljuk a liverpooli Trent Alexander-Arnoldot és a Manchester United kölcsönjátékosaként tavasszal a West Ham Unitednél kitűnő szezont produkáló Jesse Lingardot is.

– A nyár folyamán a magyarok meccseit alaposan kielemeztük – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Gareth Southgate. – Tudjuk, hogy hihetetlen hangulat volt a stadionban és hogy Európa legjobb csapatai közül háromnak is roppant nehéz mérkőzése volt ellenük. Különösen Budapesten, ahol borzasztó motivált volt a csapatuk, kitűnően játszottak, komoly gondokat okoztak az ellenfeleiknek és nagyon nehéz gólt lőni a magyar csapatnak. Még amikor vereséget szenvedtek Portugália ellen, akkor is nagyon későn tudtak csak betalálni a portugálok.

Az angol válogatott kerete:

Kapusok: Sam Johnstone (West Bromwich Albion), Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Burnley)

Védők: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Conor Coady (Wolverhampton), Reece James (Chelsea), Harry Maguire (Manchester United), Tyrone Mings (Aston Villa), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Atlético Madrid), Kyle Walker (Manchester City)

Középpályások: Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Jordan Henderson (Liverpool), Jesse Lingard (Manchester United), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Leeds United), Declan Rice (West Ham United)

Támadók: Patrick Bamford (Leeds United), Dominic Calvert-Lewin (Everton), Jack Grealish (Manchester City), Harry Kane (Tottenham Hotspur), Bukayo Saka (Arsenal), Jadon Sancho (Manchester United), Raheem Sterling (Manchester City)

Az angol nemzeti együttes szeptember 1-én érkezik meg Budapestre. 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.