Holman túlteljesítette álmait, Orbán a magyar fegyverről is beszélt
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2019. június. 08., 22:56
Holman túlteljesítette álmait, Orbán a magyar fegyverről is beszélt

Az Azerbajdzsán elleni, idegenbeli győztes mérkőzés (1-3) a magyar válogatott mindkét gólszerzője számára emlékezetes marad.

Willi Orbán támadókat megszégyenítő gólátlaggal rendelkezik a válogatottban, hét meccsen három találattal segítette eddig a nemzeti csapatot. Az RB Leipzig védőjének hatalmas szerepe volt abban, hogy nyerni tudtunk Bakuban, a találkozó első két gólját ő szerezte – mindkettőt egy szöglet után.

– Labdabirtoklásban a hazaiak jobbak voltak nálunk, mi viszont hatékonyak voltunk a kapu előtt. Tudom, hogy vezetjük a csoportot, ám korai még ezzel foglalkozni, mert a sorozat elején járunk, és három nap múlva újabb fontos meccs vár ránk, amire a lehető legjobban fel kell készülnünk. Reméljük, kedden is nyerni tudunk, és megerősítjük a helyünket a csoport élén. Örülök, hogy két fontos góllal tudtam segíteni a csapatot, a második találatnál kicsit szerencsém is volt, a térdemről pattant a gólvonal mögé a labda. Rögzített helyzetekből sok gólt szerzünk az utóbbi időben, ami részben annak köszönhető, hogy Dzsudzsák Balázs nagyon jól adja be ezeket a labdákat, nyugodtan mondhatjuk, hogy ez az egyik nagy fegyverünk. Bízom benne, hogy a következő mérkőzésen is győztes gólt tudunk szerezni ilyen szituációból – fogalmazott Orbán, majd elárulta: kicsit érzi a bokáján az első félidőben elszenvedett szabálytalanság nyomait, de nem tart attól, hogy ez befolyásolja a játékát a keddi, Wales elleni mérkőzésen.

Holman Dávid nem először tagja a válogatott keretének, de most először léphetett pályára a nemzeti csapatban. A debütálás kiválóan sikerült, csereként beállva fontos góllal tette emlékezetessé a bemutatkozást.

– Egy nagy álmom vált valóra azzal, hogy magamra húzhattam a címeres mezt, az pedig még az álmaimat is túlteljesítette, hogy góllal, ráadásul ilyen góllal sikerült bemutatkoznom. Nagyon jó a kohézió a csapaton belül, ezt érezni lehetett a gólörömnél is, előbb Kádár Tamáshoz rohantam ki, majd Nagy Dominikkal tudtuk le a megbeszélt gólörömöt. Nagyon szép és emlékezetes nap volt ez a mai – fogalmazott a Pozsonyban légióskodó középpályás.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.