Szoboszlai Dominik Lipcsébe igazol, Gulácsi Péter és Orbán Willi csapattársa lesz
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2020. december. 17., 16:02
Szoboszlai Dominik Lipcsébe igazol, Gulácsi Péter és Orbán Willi csapattársa lesz

A német élvonalbeli RB Leipzig csütörtök délután jelentette be, hogy Szoboszlai Dominik a klub színeiben folytatja pályafutását. A lipcsei együttesbe történő igazolás egyben azt is jelenti, hogy a magyar válogatott középpályását tavasszal is láthatjuk a Bajnokok Ligájában, ráadásul két másik magyar válogatott játékos társaságában.

Szoboszlai Dominik szenzációs őszt tudhat maga mögött a magyar válogatottal és a Red Bull Salzburggal is, azonban már egy ideje sejteni lehetett, hogy hamarosan új szakaszába léphet a pályafutása, ez az osztrák bajnokságból a német Bundesliga egyik topcsapatához történő átigazolással most meg is történt. Eddigi csapatában, a Red Bull Salzburgban 55 bajnoki mérkőzésen játszott, 16 gólt szerzett és 25 gólpasszt adott.

Új klubjában ismerős arcokkal is találkozik majd, hiszen a magyar válogatott két alapembere, Gulácsi Péter és Orbán Willi is az RB Leipziget erősíti.

- Nagyon örülök, hogy a pályafutásom egy újabb fejezetébe lép, ráadásul a Bundesliga egyik topcsapatánál, amely tavaly BL-elődöntős volt – fogalmazott Szoboszlai. – Nagy kihívás lesz itt is helytállni, de természetesen mindent meg fogok tenni azért, hogy ez minél jobban sikerüljön, és minél hamarabb a német bajnokságban is bizonyítsak. Remélem, a válogatott is profitál majd abból, hogy két válogatottbeli csapattársammal, Gulácsi Péterrel és Orbán Willivel is egy klubcsapatban játszom mostantól!

Azokon a mérkőzéseken, melyeken mindhárman játéklehetőséget kapnak, az idén BL-elődöntőt játszó együttes több mint negyedét a magyar válogatott adja majd.

– Először is gratulálok Dominiknek és nagyon örülök, hogy mellettünk döntött – mondta Gulácsi Péter az mlsz.hu-nak. – Nem is kérdés, hogy az RB Leipzig erősödik majd vele, de a válogatott szempontjából is nagyon fontos, hogy a csapatból hárman is napi szinten együtt fogunk edzeni, és remélhetőleg minél több mérkőzésen együtt fogunk játszani.

Marco Rossi egyértelmű előrelépésnek tekinti Szoboszlai Lipcsébe igazolását és bízik benne, hogy minél hamarabb rendszeres kezdővé tud válni új csapatában is.

– Véleményem szerint Dominik és menedzsmentje ismét jó döntést hozott – kommentálta Szoboszlai átigazolását Marco Rossi szövetségi kapitány. – Az RB Leipzig egy topklub Európa egyik topbajnokságában, így egyértelmű, hogy Dominik ismét előrelépett egyet a pályafutásában. Bízom benne, hogy minél több játékpercet kap majd új csapatában, és ahogy Salzburgban, úgy Lipcsében is alapember lesz minél hamarabb.

Szoboszlai vasárnap a Wolfsberger AC elleni bajnokin lép pályára utoljára a Red Bull Salzburgban, és karácsony után csatlakozik az RB Leipzighez.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.