Háromgólos győzelemmel hangoltunk az Európa-bajnokságra
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2024. június. 08., 20:29
Háromgólos győzelemmel hangoltunk az Európa-bajnokságra

Férfi A-válogatottunk az első félidőben ellenállhatatlanul játszott Izrael ellen a debreceni Nagyerdei Stadionban, és rövid idő alatt három gólt szerezve eldöntötte a találkozót. Marco Rossi együttese így 3-0-s győzelemmel zárta az Eb-főpróbát.

Marco Rossi szövetségi kapitány három helyen változtatott a négy nappal ezelőtti, írek elleni kezdőcsapathoz képest, bekerült az együttesbe Bolla Bendegúz, Szalai Attila és Styles Callum, míg Nego Loic, Dárdai Márton és Schäfer András ezúttal nem kapott lehetőséget. A vendég izraeli együttes megújuló csapattal érkezett, több újoncot is avatott a kezdőcsapatban, emellett a szövetségi kapitányukat is nemrégiben nevezték ki a válogatott élére.

A magyar válogatott már a találkozó elején magához ragadta a kezdeményezést, az első nagy helyzetre kevesebb mint hat percet kellett várni, egy jobb oldali beadás után Varga Barnabás félfordulatból találta telibe a keresztlécet.

A 11. percben már nem úszták meg a kapott gólt az izraeliek, Bolla jobb oldali beadását követően Varga Barnabás visszafejelte a labdát a középen érkező Sallai Rolandnak, a Freiburg légiósa pedig egy laza bokamozdulattal közelről a hálóba passzolt (1-0).

Nem sokat kellett várni a második gólra, a 20. percben Bolla egy szép csel után pontosan adott középre a jobbösszekötő helyéről, érkezett Varga Barnabás, és közelről higgadtan a kapuba lőtt (2-0).

A 23. percben már három góllal vezettünk, ezúttal Sallai kanyarította középre a labdát jobb oldalról, Varga ismét jól érkezett, és a hálóba fejelt (3-0). Az izraeliek nem sokkal később hadrendet váltottak és kettőt is cseréltek, a váltás jót tett a játékuknak, stabilabb lett a védekezésük. A félidő hajrájában már nem volt annyi helyzetünk, de továbbra is mi diktáltuk a mérkőzés tempóját. A szünet előtt mi is cseréltünk, Styles combja megsérült, ezért le kellett jönnie, Kleinheisler László állt be a helyére.

A szünetben beállt Fiola Attila és Gazdag Dániel is, majd a játékrész első percei után Szoboszlai Dominik fájlalta a combját és kért cserét, ekkor Csoboth Kevin mellett Ádám Martin is beállt.

A második félidő már nem hozott olyan magabiztos magyar fölényt, mint az első félóra, az izraeliek kiegyenlítetté tették a meccset, jóval gyakrabban feltűntek a mieink kapuja előtt, és jó pár szögletet is elvégezhettek. Nagy helyzetet ugyanakkor nem tudtak kialakítani, mint ahogy a mieink előtt sem adódtak ziccerek. Pár lövéssel azért teszteltük az izraeliek kapusát, de nagy bravúrra neki sem volt szüksége. A 84. percben közel jártunk a negyedik gól megszerzéséhez, egy hosszan előreívelt labdát a csereként beállt Nagy Zsolt emelt kapásból kapura, de a labda kipattant a bal oldali kapufáról.

Az eredmény a lefújásig nem változott, a mieink az első félórában eldöntötték a mérkőzést, és egy magabiztos, megérdemelt győzelmet követően utaznak el Németországba, az Európa-bajnokság helyszínére, ahol először június 15-én, Svájc ellen lép pályára a válogatott.

Magyarország–Izrael 3–0 (3–0)
Magyarország: Gulácsi – Lang (Fiola, a szünetben), Orbán, Szalai A. – Bolla, Nagy Á., Styles (Kleinheisler, 41.), Kerkez (Nagy Zs., 78.) – Sallai (Gazdag, a szünetben), Szoboszlai (Csoboth, 57.) – Varga B. (Ádám, 57.)
Izrael: O. Glazer – Dasza, Hofmajszter (Szafuri, 30.), Slomo, Arad (Nahmiasz, 30.), Gruper – Samir (Gordana, 30.), Lavi, Kinda (E. Perec, a szünetben) – Biton (Altman, 90+1.), Baribo (Melamed, 68.)
Gólszerző: Sallai (11.), Varga B. (19., 22.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

NL-rajt: már Telkiben készül a válogatott
NL-rajt: már Telkiben készül a válogatott

Gazdag Dániel sérülés miatt nem utazott haza az Egyesült Államokból, rajta kívül minden kerettag megérkezett az MLSZ edzőközpontjába, és megkezdte ...

Magyarország-Bosznia-Hercegovina: Elindult a jegyértékesítés
Meccsbeszámoló
Ádám Martin: Nem érdemes a németek elleni Eb-mérkőzésből kiindulni

Gazdag Dániel sérülés miatt nem utazott haza az Egyesült Államokból, rajta kívül minden kerettag megérkezett az MLSZ edzőközpontjába, és megkezdte ...