Harcos, félelem nélküli játék kell a szerbek ellen
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2023. október. 13., 15:07
Harcos, félelem nélküli játék kell a szerbek ellen

A szerbek elleni szombati, hazai Eb-selejtezőt megelőző hivatalos sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány elmondta: ugyanolyan bátor játékra készül a válogatott, mint amilyet az utóbbi hónapokban a közönség már megszokhatott tőle.

A magyar válogatott hétfő óta készül Telkiben a szerbek elleni szombati csoportrangadóra, amelyen a mieink újabb fontos lépést tehetnek az Európa-bajnoki részvétel kiharcolása felé. Marco Rossi szövetségi kapitány, aki első alkalommal ül majd magyar állampolgárként a válogatott kispadján, elmondta: harcos játékra lesz szükség a szerbek ellen.

– A felkészülésünk ugyanúgy zajlott, mint a korábbi mérkőzések előtt. Továbbra is az Európa-bajnoki részvétel kiharcolása az első számú feladat, ehhez a soron következő három mérkőzésen hat pont megszerzését tűztük ki célként – fogalmazott Marco Rossi. – Meg kell akadályoznunk a szerbek támadásait és a saját alapelveink szerint kell futballoznunk, amikor a labda nálunk van. Harcos, félelem nélküli játékot szeretnénk bemutatni! Elbizakodottságról szó sincs a csapaton belül. Ugyanakkor a közönségünk véleményem szerint nagyra értékeli azt a szemléletet, amellyel játékosaink rendre futballoznak a tétmérkőzéseken. Nem félnek a megmérettetésektől, adott esetben a harctól, és bátran, félelem nélkül lépnek pályára bármelyik ellenféllel szemben.

Dibusz Dénes elmondta: Orbán Willi természetesen nagyon fog hiányozni a védelemből, de a csapat megfelelően fogja pótolni az RB Leipzig sérült védőjét.

– Négy meccs után tíz ponttal állunk a csoport élén, mindenki szeretné megőrizni a helyezésünket. Ez a nyomás, valamint az, hogy mindenki mögöttünk áll és telt ház lesz a Puskásban, csak segít nekünk. A védelem állandó összeállításban játszott korábban, ez most Willi sérülése miatt változik. Nagy hiány a távolléte, de a felkészülés során kialakítottuk a szükséges automatizmusokat, hogy megfelelően pótoljuk őt – fogalmazott Dibusz.

A Szerbia elleni Eb-selejtezőt a francia François Letexier vezet majd. Asszisztensei Cyril Mugnier és Mehdi Rahmouni, a negyedik játékvezető pedig Jérémy Stinat lesz.

A szerbek mai sajtóeseményén Dragan Sztojkovics szövetségi kapitány elmondta, csapata vissza szeretné szerezni azt a három pontot, amelyet Belgrádban elveszített.

– Magyarországnak nagyon jó és szervezett csapata van, ezt Belgrádban is láthattuk. Mi azért jöttünk ide, hogy az ott elvesztett pontokat visszaszerezzük. Ahogy ők is szeretnének még jobban játszani, mint ott, mi is szeretnénk jobban játszani, mint legutóbb. Ebből fakadóan azt gondolom, hogy jó mérkőzést fog játszani holnap a két csapat – fogalmazott a szerb szakember.

Magyarország–Szerbia: szurkolói információk

Magyarország–Szerbia: szurkolói információk

Férfi A-válogatottunk szombaton 20.45-től a szerbeket fogadja a Puskás Arénában. Az útlezárások és terelések miatt mindenkit kérünk, hogy kerülje a környéket gépjárművel, és érkezzen időben, legkésőbb másfél órával a kezdés előtt a helyszínre. A stadiont közösségi közlekedés használatával érdemes megközelíteni, elsősorban a sűrűn járó M2-es és M4-es metróval, illetve az 1-es villamossal. Kapunyitás: 17.45.

Tovább

A szerb válogatott kerete a mérkőzésre:

KAPUSOK: Vanja Milinkovics-Szavics (Torino FC), Predrag Rajkovics (RCD Mallorca), Djordje Petrovics (Chelsea FC), Borisz Radunovics (Cagliari)
VÉDŐK: Nikola Milenkovics ( Fiorentina), Sztrahinja Erakovics (FK Zenit), Nemanja Gudelj (Sevilla FC), Milos Veljkovics (Werder Bremen), Erhan Masovics (VfL Bochum), Sztrahinja Pavlovics (Red Bull Salzburg), Szrdjan Babics (Szpartak Moszkva), Aleksza Terzics (Red Bull Salzburg)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Andrija Zsivkovics (PAOK), Filip Mladenovics (Panathinaikosz), Mijat Gacsinovics (AEK Athén), Szasa Lukics (Fulham), Nemanja Radonjics (Torino FC), Nemanja Makszimovics (Getafe CF), Ivan Ilics (Torino FC), Filip Kosztics (Juventus), Dusan Tadics (Fenerbahce), Lazar Szamardzsics (Udinese), Szergej Milinkovics-Szavics (Al-Hilal), Filip Djuricsics (Panathinaikosz)
TÁMADÓK: Alekszandar Mitrovics (Al-Hilal), Petar Ratkov (Red Bull Salzburg)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.