Fiola távozott, a keret többi tagja egészséges
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2023. március. 20., 19:58
Fiola távozott, a keret többi tagja egészséges

A férfi A-válogatott idei első összetartásának első napja rossz hírrel kezdődött. A térdsérüléssel bajlódó Fiola Attila az egészségügyi stáb által elvégzett vizsgálatokat követően elhagyta a telki edzőtábort.

Hétfő este azonban a már megérkezett játékosok mindegyike részt vett az edzésen, melyen a játékosok nagyobb része teljes értékű edzésmunkát végzett, a vasárnap mérkőzést játszó játékosok pedig regeneráló munkát végeztek.

Fiola Attila az egészségügyi stáb egyértelmű szakvéleménye alapján nem lenne bevethető sem az Észtország elleni felkészülési, sem a Bulgária elleni Eb-selejtezőn, ezért a MOL Fehérvár védője visszatért a klubjához, ott végzi a rehabilitációs munkát.

A délutáni tréningen rajta kívül csak Kerkez Milos és Sallai Roland nem vett részt, mivel ők csak később érkeztek meg Telkibe. A pályán edző játékosok mintegy másfél órás gyakorláson vettek részt, ezt megelőzően az újon Csoboth Kevin és Bolla Bendegúz válaszolt az újságírók kérdéseire.

– Most azért más lesz a felállás, mint a legutóbbi meccseken, amikor papíron nem mi voltunk az esélyesek – mondta Bolla Bendegúz. – Mindenki győzelmet vár tőlünk, de ennek nem nyomást kell jelentenie számunkra, hanem motivációt kell adnia. Mindenki az Eb-kijutást várja tőlünk, de nem szabad elfelejteni, hogy ez egyáltalán nem lesz könnyű feladat. Hogy nekem mennyi szerepem lehet majd a mostani két találkozón, azt a szövetségi kapitány és a stáb eldönti, de ez nyilván rajtam is múlik, hogy az edzéseken hogyan teljesítek.

A felnőtt válogatott keretéhez először csatlakozó Csoboth Kevin természetesen boldogan állt az újságírók elé.

– Nem igazán tudom szavakba önteni, hogy mi játszódott le bennem, amikor megtudtam, hogy meghívott a felnőtt válogatottba a szövetségi kapitány, de fantasztikus érzés volt – mondta Csoboth Kevin. – Nagyot fordult velem a világ, hiszen Portugáliából hazatérve az NB II-be kerültem, most pedig már itt vagyok a válogatottnál. Egyértelműen rajtam fog múlni, hogy az edzéseken melyik arcomat tudom majd mutatni, és hogy ez alapján a kapitány szán-e majd nekem szerepet ezen a két mérkőzésen.

A válogatott kedden délután, immáron teljes létszámban, egy edzéssel folytatja a felkészülést. Az Észtország elleni felkészülési mérkőzést az osztrák Walter Altmann fogja vezetni. Asszisztensei Robert Steinacher és Andreas Witschnigg, a negyedik játékvezető Julian Weinberger, a videóbíró pedig Manuel Schüttengruber. lesz.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.