Fiola Attila: kielemeztük a svájciakat, kemény meccsre van kilátás
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2024. június. 13., 21:33
Fiola Attila: kielemeztük a svájciakat, kemény meccsre van kilátás

Csütörtökön Fiola Attila és Dárdai Márton volt a válogatott weileri sajtóközpontjának vendége, a délutáni edzésen pedig már a Svájc ellen tervezett taktikai elemeket gyakorolta a válogatott.

Fiola Attila már három éve is tagja volt az Eb-keretnek, ráadásul a franciák ellen emlékezetes gólt szerzett, míg Dárdai Márton még csak három mérkőzésen játszott a nemzeti csapatban, és az első nagy tornájára készül a válogatottal.

– Kompakt csapat a svájci, a legtöbb játékosuk a Bundesligában, a legmagasabb szinten játszik – mondta a szombati ellenfélről Fiola Attila. – Hét éve azonos vb-selejtező csoportban voltunk, de sok sikert nem értünk el, mindkét meccset elveszítettük, azóta azonban sok minden változott mindkét válogatottnál. Alaposan kielemeztük őket, kemény meccsre számítunk szombaton, de elsősorban a saját játékunkra fókuszálunk. A jelenlegi válogatottunk csapatként nagyon erős, úgy gondolom, a csapategység, a közösség sosem volt még ilyen jó az együttesnél, ez lehet talán a legnagyobb ereje az együttesnek. Természetesen most is megvannak az egyéniségek, de közben a küzdeni tudás jobban jellemzi csapatot, mint korábban – mondta Fiola Attila, aki az utóbbi hónapokban átélt megpróbáltatásairól is kérdeztek.

– Május elején estem át pályafutásom hetedik műtétjén, az elmúlt bő egy évben háromszor is operáltak. Nehéz időszakon vagyok túl, de szívós gyerek vagyok, ezért lehetek itt az Eb-n. A kihagyás miatt nincs meg a nemzetközi szinthez szükséges meccsterhelésem, de próbálom pluszmunkával kompenzálni ezt a lemaradást – fogalmazott a Fehérvár FC játékosa.

Dárdai Márton idén mutatkozott be a válogatottban, most pedig már első Európa-bajnokságára készül Marco Rossi együttesében. A 22 éves védő a sajtótájékoztatón elmondta: mióta néhány hónappal ezelőtt a szövetségi kapitány meglátogatta őt, és hosszabban beszélgettek a válogatottságról. nem is volt kérdés, hogy a magyar csapatot szeretné erősíteni.

– Már évekkel ezelőtt is a fejemben volt, hogy egyszer majd döntést kell hoznom arról, hogy melyik válogatottban szeretnék szerepelni felnőtt szinten – mondta Dárdai Márton. – A Marco Rossival folytatott beszélgetés után egyértelmű volt, hogy magyar színekben akarom folytatni, és úgy érzem, nagyon jó döntést hoztam. Jelenleg tökéletes állapotban érzem magam, az írek elleni mérkőzés után két napot kihagytam ugyan izomfáradtság miatt, de azóta semmilyen panaszom nincs, egészségesen várom az Európa-bajnokságot. Nagyon jó a hangulat az edzőtáborban, és egyelőre még nem érzem, hogy különösebben izgulna bárki a csapatból. A körülmények jók, minden adott az ideális felkészüléshez.

A délutáni edzésen már a szombati mérkőzésre tervezett taktikai elemeket gyakorolta a válogatott. Ezúttal három játékos végzett egyéni edzésmunkát: Styles Callum, Nego Loic és Balogh Botond.

Közeledik az Eb-rajt, így a program is változik némileg: pénteken már délelőtt tart edzés Marco Rossi a weileri edzőpályán, majd ebéd után útra kell a csapat Kölnbe, a holnapi hivatalos sajtótájékoztatót már a szombati mérkőzés helyszínén tartja meg a szövetségi kapitány.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Helyi gyerekek faggatták a válogatott játékosait
Helyi gyerekek faggatták a válogatott játékosait

Hétfőn rendhagyó sajtótájékoztatót tartott németországi főhadiszállásán a magyar válogatott: a Kerkez Milos és Gulácsi Péter részvételével ...

Két különböző arcát mutatta Svájc ellen a válogatott
Meccsbeszámoló
Szoros a mérlegünk a németek ellen

Hétfőn rendhagyó sajtótájékoztatót tartott németországi főhadiszállásán a magyar válogatott: a Kerkez Milos és Gulácsi Péter részvételével ...