Fernando Santos: Küzdőszellemben nagyon jók a magyarok
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2021. június. 14., 17:20
Fernando Santos: Küzdőszellemben nagyon jók a magyarok

A portugál válogatott megtartotta a keddi magyar-portugál Eb-összecsapás előtti hivatalos sajtótájékoztatóját. Fernando Santos szövetségi kapitány és Cristiano Ronaldo csapatkapitány is jó véleménnyel van a magyar válogatottról.

Cristiano Ronaldo azzal kezdte a sajtótájékoztatót, hogy elmondta: a csapat megpróbálja kizárni a nehezítő körülményeket, így azt is, hogy az utolsó pillanatban egy kulcsjátékos koronavírus-fertőzés miatt kidőlt a sorból.

– Sajnáljuk, hogy Joao Cancelóra nem számíthatunk, de nem hagyjuk magunkat befolyásolni a külső körülményekkel, a saját teljesítményünkön kívül semmi másra nem fókuszálunk. Teljesen más csapat vár ránk, mint öt évvel ezelőtt, és csak a keddi találkozó után lehet megmondani, hogy erősebb lett-e a magyar válogatott – így a Juventus támadója.

Ronaldo kitért a budapesti rendezésre, és elmondta, személy szerint nagyon örül, hogy telt ház előtt játszhat, még akkor is, ha a szurkolók a magyarok mellett állnak majd.

– Tökéletes körülmények között, telt ház előtt játszhatjuk le a magyarok elleni mérkőzést, bárcsak minden meccsem ilyen lehetett volna az elmúlt időszakban! A magyarok koncentrált, szervezett futballt játszanak, meglátjuk, de készen állunk a feladatra.

Fernando Santos szövetségi kapitány kiemelte: alaposan kielemezték a magyar válogatott Lengyelország és Írország elleni mérkőzéseit a közelmúltból, és ez alapján kimondottan erős ellenfélre számít.

– Nem osztom a magyar szurkolók hozzám eljutott pesszimista véleményét, szerintem a magyar válogatott küzdőszellemben az egyik legerősebb csapat az Eb-n. A minőség önmagában nem elég, a szenvedély és a szervezettség is sokat számíthat. A magyarok a lengyelek és írek elleni meccsét elemezve azt láttuk, hogy a stabil védekezésből közvetlen passzokkal próbálták megjátszani a támadókat, erre nagyon oda kell figyelnünk a mérkőzésen.

Fernando Santos hozzátette: csapatát akár a végső győzelemre is esélyesnek tartja idén, sőt, nagyobb esélyt lát most a végső sikerre, mint amennyit öt éve, a franciaországi torna előtt adott volna csapatának, mert játékosai azóta rengeteg fontos tapasztalattal vérteződtek fel.

Magyarország-Portugália, 06.15., 18.00, Puskás Aréna

Kedden kora reggeltől folytatódik az Eb-karszalagok átvétele

Kedden kora reggeltől folytatódik az Eb-karszalagok átvétele

A kedd esti Magyarország-Portugália Eb-mérkőzés előtti napon 25 ezer szurkoló már átvette a védettséget igazoló, így a belépéshez elengedhetetlen karszalagját. Az átvételi pontok kedden 7 órától teljes kapacitással működnek, a cél, hogy mind az 50 ezer magyar szurkoló gyorsan, zökkenőmentese átvehesse karszalagját.

Tovább

Megnyitott a Szurkolói Zóna

Megnyitott a Szurkolói Zóna

A Puskás Aréna mellet a Városligetben is Eb-hangulat uralkodik egészen a torna végéig! A Fan Zone, azaz Szurkolói Zóna játékokkal, meccsnézéssel, étellel és itallal várja a szurkolókat a június 11-i nyitástól egészen a döntőig!

Tovább


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.