Fegyelmezett játék, remek védekezés - pontszerzés Hollandia ellen
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2024. október. 11., 22:51
Fegyelmezett játék, remek védekezés - pontszerzés Hollandia ellen

Férfi A-válogatottunk Sallai Roland góljával az első félidőben vezetést szerzett Hollandia ellen a Puskás Arénában a Nemzetek Ligája harmadik fordulójában, de a vendégek a 83. percben egy szabadrúgást követően egyenlítettek, és döntetlenre mentették a találkozót.

A Nemzetek Ligája harmadik fordulójában a csoportunk legmagasabban jegyzett válogatottja, a világranglista hetedik helyét elfoglaló Hollandia vendégeskedett péntek este a Puskás Arénában. A hollandok az első két fordulóban négy pontot szereztek, míg a mieink egy ponttal várták az Oranje elleni összecsapást.

Marco Rossi szövetségi kapitány a Dibusz - Fiola, Orbán, Dárdai M. - Bolla, Nikitscher, Schäfer, Nagy Zs. - Szoboszlai, Sallai - Varga B. összeállítású csapatot küldte a pályára a találkozón, holland kollégája, Ronald Koeman a Verbruggen – Dumfries, Van Dijk, De Vrij, Van de Ven – Gravenberch, Reijnders, Q. Timber – Gakpo, Zirkzee, Simons összetételű csapatnak szavazott bizalmat.

Amint arra számítani lehetett, a mieink a biztos védekezésre helyezték a fő hangsúlyt a mérkőzésen, a hollandok az első percekben meddő labdabirtoklási fölényben játszottak. Az első lövés Schäfer András nevéhez fűződött, míg az első holland próbálkozást a 14. percen jegyezhettük fel. A 15. perben egymás után két szögletet is elvégezhettünk, a második után Sallai Roland 14 méterről a bal kapufát találta telibe.

A 28. percben Reijnders 16 méteres lövését védte Dibusz, majd egy percre rá, egy szöglet után Timber lőtt a kapu mellé. A 32. percben megszereztük a vezetést, egy bal oldalon vezetett akció végén Nagy Zsolt hajszálpontosan ívelte át a labdát a túlsó kapufánál érkező Sallainak, aki 4 méterről, kapásból a kapu bal oldalába továbbított (1-0).



A 40. percben nagy lehetőséghez jutottak a hollandok, Szoboszlai rosszul végzett el egy kirúgást, a játékvezető közvetett szabadrúgást ítélt a vendégek javára 9 méterre a kapunktól. A legurítás után Gakpo lőtt, de Dibuszban elakadt a labda. Ez volt a félidő utolsó eseménye, egygólos előnnyel sétálhattak az öltözőbe a játékosaink.

A szünetben a válogatott cserélt, Dárdai Márton helyére Botka Endre állt. A hollandok második félidő elején megpróbálták nyomás alá helyezni a kapunkat, az első negyedórában több veszélyes akciójuk volt, mint az első félidő egészében, de Dibusznak csak egy alkalommal, De Vrij fejesénél kellett védenie. A 65. percben Sallai Roland lejött, Csoboth Kevin állt be a helyére.

A folytatásban is a hollandok domináltak, és több ígéretes lehetőséget is kialakítottak a kapunk előtt, mi egy-egy labdaszerzésből próbáltunk gyors átmenetekkel veszélyt okozni. A 79. percben Nagy Ádám érkezett Varga Barnabás helyére, egy perccel később pedig Virgil van Dijk buktatta a bal oldalon meglóduló Csoboth Kevint, a játékvezető második sárga lappal kiállította a vendégek csapatkapitányát. A hollandok emberhátrányban is támadásban maradtak, és a 83. percben Gakpo bal oldali szabadrúgása után Dumfries a kapunk jobb oldalába fejelt (1-1).

Az utolsó tíz percben többet tudtuk birtokolni a labdát a holland térfélen, a végjátékra az újonc Gera Dánielt küldte pályára Marco Rossi. Az utolsó percekre fordult a kocka, mi támadtunk és a hollandok védekeztek, a hosszabbításban még volt egy szabadrúgásunk, de Szoboszlai nem talált kaput, így 1-1-es döntetlennel ért véget a találkozó.

A csoport másik mai mérkőzésén a németek 2-1-re nyertek Bosznia-Hercegovina vendégeként. A magyar válogatott hétfőn este Zenicában, a bosnyákok vendégekén lép pályára. 

Magyarország–Hollandia 1–1 (1–0)
Magyarország: Dibusz – Fiola, Orbán, Dárdai M. (Botka, a szünetben) – Bolla (Gera, 90.), Nikitscher, Schäfer, Nagy Zs. – Szoboszlai, Sallai (Csoboth, 65.) – Varga B. (Nagy Á., 79.).
Hollandia: Verbruggen – Dumfries, Van Dijk, De Vrij (Malen, 77.), Van de Ven – Gravenberch, Reijnders, Q. Timber (G. Til, 77.) – Gakpo (Hato, 90.), Zirkzee (Brobbey, 77.), Simons (De Ligt, 81.).
Gólszerző: Sallai (32.), ill. Dumfries (83.)
Kiállítva: Van Dijk (80.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Fegyelmezett játék, remek védekezés - pontszerzés Hollandia ellen
Fegyelmezett játék, remek védekezés - pontszerzés Hollandia ellen

Férfi A-válogatottunk Sallai Roland góljával az első félidőben vezetést szerzett Hollandia ellen a Puskás Arénában a Nemzetek Ligája harmadik ...

Marco Rossi: A holland válogatott erősebb, mint a német!
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: elismerésre méltó volt a hozzáállásunk

Férfi A-válogatottunk Sallai Roland góljával az első félidőben vezetést szerzett Hollandia ellen a Puskás Arénában a Nemzetek Ligája harmadik ...