Érdemes közösségi közlekedés használni szerdán - szurkolói információk az Andorra ellen vb-selejtező előtt
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2021. szeptember. 06., 10:36
Érdemes közösségi közlekedés használni szerdán - szurkolói információk az Andorra ellen vb-selejtező előtt

Férfi A-válogatottunk szeptember 8-án 20.45-kor folytatja szereplését a világbajnoki selejtező sorozatban, ellenfele az andorrai válogatott lesz a Puskás Arénában. Az alábbiakban összefoglaljuk a legfontosabb szurkolói információkat.

Ahhoz, hogy a belépés zökkenőmentesen történjen, fontos, hogy kapunyitástól, 17.45-től folyamatosan lépjenek be a nézők a stadionba, ezért aki teheti, a szokottnál korábban érkezzen meg a helyszínre. A Puskás Aréna büféi, kiszolgáló létesítményei ebben az időszakban is várják a szurkolókat.

Az MLSZ a szervezés során maradéktalanul betartja a hazai és UEFA-szabályokat annak érdekében, hogy megelőzze a koronavírus-járvány terjedését. Minden 18 éven felüli szurkoló számára kötelező belépéskor a védettség igazolása, ez a folyamat jelentősen lassíthatja a beléptetést. A belépőjegy felmutatása mellett a Puskás Aréna területére történő belépéskor kötelező a hivatalos védettségi kártya és a személyi azonosításra alkalmas irat (személyi igazolvány, útlevél) bemutatása. Igaz ez a határon túlról érkező, de Magyarországon is elfogadott iratokat bemutató szurkolóinkra is (további részletek ld. alább).

Az aréna környéke 17.30 órakor lezárásra kerül, ezenkívül az Eucharisztikus kongresszus miatti forgalmi korlátozások is nehezítik az aréna megközelítését, ezért fontos, hogy a szurkolók közösségi közlekedéssel érkezzenek a helyszínre. A BKK szokás szerint sűríti járatait, melyeket érdemes a vidékről érkezőknek is igénybe venni, és az autókat a stadiontól távolabb leparkolni. A stadion megközelítését a rendőrség munkatársai is segítik, már a megállókban is. A BKK honlapján minden fontos információt megtalálnak a szurkolók a mérkőzés napján (https://bkk.hu).

Mindenki figyelje a jegyén szereplő beléptetési pontot a stadion megközelítése előtt:

     • a Stefánia út felől a IX-es és XIII-as kapun,
     • a Dózsa György út felől a III-as és VI-os kapun lehet megközelíteni a stadiont,
     • a X-es kapu nem lesz használatban.
     • A C kapucsoportot csak a Dózsa György út felől lehet megközelíteni.
     • A mozgáskorlátozottak számára a belépés a B (Stefánia út) és E (Dózsa György út) belépési pontoknál lehetséges.
     • A belépők egyszeri belépésre jogosítanak, ha valaki elhagyja a stadion területét, nem tud újra belépni a jegyével.
     • Igen korlátozott számban, előzetes bejelentkezés alapján a Papp László Sportaréna garázsában még foglalhatók parkolóhelyek.

A FIFA és az UEFA szabályozása szerint nem lesz vendégszektor a mérkőzésen. Fontos, hogy negatív PCR-teszt nem jogosít fel belépésre, a hazai szabályozás értelmében a hazai védettségi igazolás mellett a 7/2021-es kormányrendeletben felsorolt országokkal (pl. Szlovákia, Horvátország, Szerbia, Szlovénia stb.) egyezményben elismert védettségi igazolást, valamint az uniós védettségi igazolást fogadják el a belépéskor.
Az aréna területén dolgozók (újságírók, biztonsági szolgálat munkatársai stb.) számára kötelező a maszk folyamatos viselése.

A Puskás Arénában a már ismert repohár rendszer működik. A tokeneket a mérkőzések után IV., IX., XIII. kapuk mellett található visszaváltó pontokon válthatják vissza. Egy fő négy pohárnál vagy tokennél többet csak blokk ellenében válthat vissza!

A stadionban ismét lehetőség lesz a hivatalos Ria2 válogatott termékek megvásárlása, például kaphatók lesznek egyedi sálak, pulóverek és programfüzetek. Az árusítóhelyek a IX-es és a VI-os bejáratnál találhatók, valamint az I. emeleti kerengőn a 103-as, 116-os, 122-es és 135-ös árusítóhelyeken. Ahogy az egész területen, itt is kizárólag kártyás fizetésre van lehetőség.

Kérünk minden szurkolót, ne hozzon ki nagyobb hátizsákot vagy csomagot a Puskás Aréna területére!

A Puskás Aréna környékét lezárják a mérkőzés előtt

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.