Eddig jól szerepelt zárt kapuk mögött a válogatott
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2020. november. 11., 12:46
Eddig jól szerepelt zárt kapuk mögött a válogatott

A magyar válogatott történetében csak néhány alkalommal fordult elő, hogy nézők nélkül, zárt kapuk mögött kellett játszania a csapatnak, és mindegyik ilyen találkozót az elmúlt néhány évben rendezték.

A válogatott első száztíz évében nem fordult elő, hogy bármilyen okból teljesen kizárták volna a nézőket a csapat mérkőzéséről, legfeljebb olyan meccseket jegyezhettünk fel, amikor semleges pályán, jellemzően téli edzőtáborozások során, mindössze néhány tucat néző ült a lelátókon.

A mieink először 2013-ban voltak kénytelenek egy FIFA-büntetés miatt teljesen zárt kapuk mögött futballozni, a románok elleni világbajnoki selejtezőn. Ezen a mérkőzésen mindössze néhány másodperc hiányzott a győzelemhez, a vendégek az utolsó pillanatokban alakították 2–2-re az állást, és szerezték meg az egyik pontot. 2018-ban ismét egy büntetés miatt kényszerültünk zárt kapuk mögé hazai pályán, ekkor Nemzetek Ligája-összecsapáson fogadtuk a görög válogatottat, és 2–1-es győzelmet arattunk.

Egy évvel később egy hivatalosan zárt kapus, de valójában igen jó hangulatú találkozót játszottunk Azerbajdzsán ellen, a ránk kiszabott zárt kapus büntetésen ugyanis annyiban enyhített az UEFA, hogy gyerekeket beengedett a lelátókra. A válogatott, ha nem is jó játékkal, de 1–0-ra nyerni tudott.

Idén már három olyan meccsünk is volt, ahol nem lehettek nézők, mindhárom alkalommal a koronavírus-járvány tett keresztbe a szurkolóknak és a csapatnak. Törökországban és Szerbiában 1–0-ra nyerni tudtunk a Nemzetek Ligájában, az oroszok viszont elvitték a három pontot Budapestről az üres lelátók előtt rendezett NL-mérkőzésen.

A válogatott zárt kapus mérkőzései:

2013. 03. 22. Magyarország–Románia 2–2
2018. 09. 11. Magyarország–Görögország 2–1
2019. 10. 13. Magyarország–Azerbajdzsán 1–0*
2020. 09. 03. Törökország–Magyarország 0–1
2020. 09. 06. Magyarország–Oroszország 2–3
2020. 10. 11. Szerbia–Magyarország 0–1

* – csak hivatalosan volt zárt kapus meccs, gyerekek ott lehettek a lelátókon


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.