Dzsudzsák Balázs: Gyermeki rajongással szeretném megélni minden pillanatát
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2022. november. 18., 19:34
Dzsudzsák Balázs: Gyermeki rajongással szeretném megélni minden pillanatát

Dzsudzsák Balázs a vasárnap esti Magyarország-Görögország felkészülési mérkőzésen búcsúzik a magyar válogatottól. A korábbi csapatkapitány kedden is kilátogatott Telkibe, szerdán pedig már a csapattal is edzett, péntek délután pedig részt vett az utolsó válogatott mérkőzését megelőző sajtótájékoztatón.

– Jobban izgulok most, mint egy hétköznapi mérkőzéshez közeledve, hiszen nagyon komoly 12-13 évet zárok le magam mögött, úgyhogy izgatott vagyok – fogalmazott a DVSC csapatkapitánya. – Nagyon-nagyon jólesik újra itt lenni, örülök, hogy megint a csapattal vagyok. Nyilván kicsit más már a keret ahhoz képest, mint amikor legutóbb itt voltam, de a hangulat szerencsére semmit sem változott. Tényleg csak gyermeki rajongással szeretném megélni minden pillanatát az egésznek, és kiélvezni minden egyes edzést, megbeszélést. Ennek ellenére sokkal fontosabb az, hogy jó eredményt érjen el a csapat a görögök ellen, mint az, hogy engem milyen körülmények között búcsúztatnak el.

Dzsudzsák Balázs azt is elmondta, hogy legkedvesebb mérkőzésének a Portugália elleni Eb-mérkőzést tartja, bár csak egy hajszállal kedvesebb számára, mint a bukaresti 1-1. Ennek oka pedig, hogy a 2016-os Eb-szerepléssel egy olyan élményt tudott adni a csapat a szurkolóknak, amelyre akkor már nagyon régóta vártak.

– Nagy köszönetet szeretnék mondani az MLSZ-nek, különösen pedig Csányi Sándor elnök úrnak, Vági Márton főtitkár úrnak és Berzi Sándor alelnök úrnak, hiszen nagyon sok feltételt megteremtettek annak érdekében, hogy fejlődjön a futballunk és ennek a fejlődésnek az előnyeit magam is élveztem az egész válogatottal együtt – értékelt Dzsudzsák. – Ha visszatekintek arra, hogy az első meccsemen hol tartott a válogatott és a szövetség is, hogy mennyire gyerekcipőben járt a válogatott, akkor lesz igazán kézzelfogható, hogy mostanra hova jutott mindez, milyen feltételek, körülmények és profizmus van.

Az egyelőre 108 válogatott mérkőzéssel rendelkező támadó elmondta, hogy természetesen a legideálisabb az lenne, ha az utolsó válogatottbeli gólját is a görögöknek rúgná, ha már ellenük mutatkozott be 2007-ben, majd az első gólját is nekik lőtte a következő évben, és most utoljára is ellenük lép pályára a nemzeti csapatban. A válogatottsági rekordnak pedig nem a maga szemszögéből tulajdonít jelentőséget.

– Ez nem arról szól, hogy ez Dzsudzsák Balázs búcsúmeccse, ez nem a rekorddöntésről szól. Nem ezért az egy meccsért voltam vagy vagyok meghalva, hanem ez arról szól, hogy a következő generációnak átadjak valamit, hogy mostantól nem 108-at, hanem 109-et kell megdönteni, legyen ez egy olyan rekord, amit akarjanak megdönteni, mert ez azt jelentené, hogy vannak olyan játékosaink, akik számára reális ezt megdönteni, vagyis rendszeresen kitűnő teljesítményt nyújtanak.

A Görögország elleni felkészülési mérkőzés vasárnap 20 óra 15 perckor kezdődik a Puskás Arénában. A játékvezető az olasz Daniele Chiffi lesz, asszisztensei Giovanni Baccini és Marco Bresmes, a VAR-szobából pedig Aleandro Di Paolo segíti majd a munkájukat. A magyar keretet sajnos egy újabb sérülés hátráltatta a mai napon: Németh András bokasérülés miatt elhagyta a Telki edzőtábort. A vasárnap esti találkozóra korlátozott számban még elérhetőek belépőjegyek.

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.