A vb-rajt napján zárja az évet a férfi A-válogatott
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2022. szeptember. 01., 11:59
A vb-rajt napján zárja az évet a férfi A-válogatott

A válogatott idei utolsó hazai mérkőzését Görögország ellen játssza november 20-án, a Puskás Arénában. Három nappal korábban Luxemburgban lép pályára Marco Rossi együttese felkészülési mérkőzésen.

A magyar válogatott a Nemzetek Ligája "C" ligájában szereplő együttesek ellen zárja a 2022-es évet. Első ellenfelünk, Luxemburg jelenleg Törökország mögött a második helyen áll csoportjában, megelőzve a Feröer-szigeteket és Litvániát. A luxemburgi válogatottból több labdarúgó is a Bundesligában játszik, de a Szpartak Moszkvában és a holland bajnokságban is szerepel játékos a keretből.
 
Legutóbb 2017. november 9-én játszottunk Luxemburg ellen. Az akkori, szintén idegenbeli mérkőzésről nincsenek jó emlékeink: 2-1-es vereséget szenvedtünk, gólunkat Nikolics Nemanja szerezte. Az akkori csapatból, melyet megbízott szakvezetőként Szélesi Zoltán irányított, ma már csak Nagy Ádám és Sallai Roland tagja a válogatott keretének. A luxemburgi válogatott szövetségi kapitánya, Luc Holtz viszont már 2010 augusztusa óta irányítja november 17-i ellenfelünket. A november 17-i találkozó lesz a tizenkettedik mérkőzésünk Luxemburg ellen, és a legutóbbi összecsapás kivételével mindig győztünk.
 
A görögökkel utoljára négy évvel ezelőtt mérkőztünk meg, a Nemzetek Ligája első kiírásában, a "C" ligában ők voltak az egyik csoportellenfeleink. Akkor már Marco Rossi irányította a válogatottat, amely 2018. szeptember 11-én, hazai pályán Sallai Roland és Kleinheisler László góljaival 2-1-re győzött, október 12-én pedig 1-0-ra alulmaradt Görögországban. A vereség ellenére Marco Rossi sokáig utóbbi mérkőzést tartotta az általa irányított csapat legjobb meccsének. Érdekesség, hogy a görögökkel a 2008-as és a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőiben is azonos csoportba sorsolták a magyar válogatottat.

A görögök jelenleg a Nemzetek Ligája "C" ligájában szerepelnek, két mérkőzéssel a csoportkör vége előtt 6 pontos előnnyel vezetik a négyest, amelyben Koszovó, Észak-Írország és Ciprus található még. Játékosaik többségében az angol, a német, a holland, a török és a görög bajnokságban játszanak. Görögország ellen eddig 21 alkalommal léptünk pályára, ebből öt alkalommal nyertünk, hatszor játszottunk döntetlent és tíz alkalommal kaptunk ki. 
 
– Minden évben kevés időt tud együtt tölteni a csapat, mivel roppant sűrű a klubcsapatok programja itthon és külföldön egyaránt, ezért minden egyes együtt töltött plusz nap kiemelt jelentőséggel bír. Ebből a szempontból is fontos lesz a novemberi összetartás, illetve kitűnő lehetőséget nyújt arra is, hogy lehetőséget adjunk azoknak a fiataloknak, akik egy ideje már kopogtatnak a férfi A-válogatott ajtaján, és amennyiben továbbra is megfelelően dolgoznak és teljesítenek, hamarosan rendszeres kerettagok lehetnek. Szeretnénk lemérni, hogy mire képesek, és hol tartanak nemzetközi szinten a felnőtt válogatottak mezőnyében – mondta az mlsz.hu-nak Marco Rossi.
 
2022. november 17., csütörtök 
Luxemburg–Magyarország
Stade de Luxembourg
 
2022. november 20., vasárnap 
Magyarország–Görögország
Puskás Aréna
 
A november 20-i találkozó egybeesik a 2022-es FIFA világbajnokság első napjával. Azért lehet felkészülési mérkőzéseket rendezni a világbajnokság nyitómérkőzésének napján, mert a FIFA utólag hozta egy nappal előbbre a vb első mérkőzését.  
 
A novemberi felkészülési mérkőzésekre történő jegyértékesítés a szokásoknak megfelelően nagyjából egy hónappal a mérkőzések előtt veszi kezdetét, a Szurkolói Klub tagjainak ezúttal is kedvezményes elővásárlási lehetőségük lesz. A Szurkolói Klubba a szurkoloiklub.mlsz.hu oldalon lehet belépni. A jegyértékesítés pontos kezdetéről az mlsz.hu honlapon és a szövetség közösségi médiafelületein adunk tájékoztatást. 

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.