A szív diadalmaskodott Wales ellen
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2019. június. 12., 02:03
A szív diadalmaskodott Wales ellen

A walesiek 1-0-ás legyőzését követően a magyar válogatott játékosai a nagyon erős csapategységet emelték ki, és azt, hogy mindenki a maximumot adta ki magából a válogatott sikeréért.

Pátkai Máté a horvátok elleni győztes találata után ismét három pontot jelentő gólt ért el: a 79. percben ő vette be a walesiek kapuját. 

– Az akarat és a szív diadala volt a mai. Nem játszottunk hibátlanul, de minden pályára lépő játékos a maximumot adta ki magából, fegyelmezetten, egységesen, igazi csapatként küzdöttünk az utolsó pillanatig, és ennek győzelem lett az eredménye – fogalmazott a MOL Vidi középpályása. – Végig nagyon megnyugtató volt érezni, hogy egy nagyon stabil, magabiztos védelem dolgozik mögöttünk, ez önbizalmat adott mindenkinek a pályán. Meg tudtuk valósítani, amire készültünk, a walesiek nem tudták kihasználni gyorsaságukat, kontrából talán egyszer sem tudtak helyzetet kialakítani. Négy mérkőzés után nagyon jó a pozíciónk, de még korai lenne az Eb-részvételről beszélni, mert egyelőre semmi sem dőlt el, és még nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk. A szlovákok elleni következő meccsünket akár sorsdöntőnek is nevezhetjük, de legalábbis kulcsfontosságúnak, igaz, azt követően is várnak még ránk hasonlóan fontos mérkőzések.

Dzsudzsák Balázs 102. válogatott mérkőzését játszotta, és ismét az egyik vezére tudott lenni az együttesnek a pályán.

– Büszke vagyok a csapatra, mert újra egy sztárjátékosokkal tűzdelt ellenféllel szemben bizonyítottunk, óriási teljesítményt nyújtva hoztuk az újabb győzelmet. Ismét elképesztő szurkolásban volt részünk, hatalmas segítséget kaptunk a nézőtérről – fogalmazott Dzsudzsák. – Ezek a mérkőzések jelentik a pályafutásom csúcspontját, főleg ilyenkor, amikor ismét nagyon együtt van a csapat, és nagy célokért tudunk küzdeni. Akárhol is játszottam eddig, a válogatott mérkőzésekhez fogható fontosságú meccseim sehol sem voltak, mindennél jobban szeretném, ha ismét történelmet írhatnánk. A mostani győzelem után a saját kezünkben van a sorsunk, ami nagyon jó érzés. Bízom abban, hogy ősszel ott tudjuk folytatni, ahol most abbahagytuk, és végig versenyben leszünk azért, hogy megvalósítsuk az álmunkat, és Európa-bajnoki mérkőzést játszhassunk a hamarosan elkészülő Puskás Arénában.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.