A szaklap szerint Gulácsi Péter a legjobb kapus a Bundesligában

2017-12-22 11:45:24

A posztonkénti rangsort tekintve Gulácsi Péter, az RB Leipzig és a magyar válogatott kapusa lett az őszi szezon legjobbja a Bundesligában a legnagyobb német szaklap, a Kicker osztályzatai alapján.

A Kicker minden forduló után 1-től 6-ig értékeli a játékosokat, az 1-es osztályzat a legjobb. 

A Bundesliga kapusainak őszi rangsora a Kicker értékelése alapján:

  • 1. Gulácsi Péter (RB Leipzig) – 2,63
  • 2. Lukas Hradecky (Frankfurt) – 2,68
  • 3. Jiri Pavlenka (Werder) – 2,71

Gulácsi Péter a bajnokságban 16 alkalommal lépett pályára, és három mérkőzést hozott le kapott gól nélkül. Teljesítményével Gulácsi az egész Bundesliga harmadik legjobb játékosa lett az őszi osztályzatok alapján Leon Bailey (Leverkusen, 2,13) és Kingsley Coman (Bayern München, 2,59) 

A kapus a tavaszi szezonban nemcsak a Bundesligában, hanem a nemzetközi kupában is pályára lép majd.

Ahogy Gulácsi korábban hangsúlyozta, a csapatnak és a klubnak is nagyon nagy lehetőség, hogy az Európa Ligában folytathatják szereplésüket, mert sok fiatal játékosuk van, és a többségüknek ez az első éve az európai porondon, ahol még több tapasztalatot gyűjthetnek.

"A Bundesligában is helyt álltunk ebben a szezonban, és nagy pozitívum, hogy a dupla terhelést tovább tudjuk vinni" – nyilatkozta a folytatással kapcsolatban a magyar válogatott kapus.

 

Kapcsolódó cikkek

Georges Leekens: Hasznosabb lenne, ha négycsapatos csoportba kerülnénk

A férfi A-válogatott szövetségi kapitánya már javában dolgozik a nemzeti csapat felkészülési programján illetve készül a Nemzetek Ligája éppen 2 hét múlva esedékes sorsolására. Georges Leekens ugyanakkor nem kívánt spekulációkba bocsátkozni a lehetséges ellenfelekkel kapcsolatosan.

A csapat további sportszerű biztatást kér

Dzsudzsák Balázs tegnap vezére volt a csapatnak, és a mérkőzés egy pontján a szurkolótábornak is.

Egy kiskatona kirúgta a kapuba tartó labdát

Talán nem is sejti szinte senki, mi a közös a magyar futballtörténelem egyik legkomikusabb sztorijában (egy katona kirúgta a gólba tartó labdát Szófiában) és Puskás Ferenc első emlékezetes hazatérésében. Vagy az argentínai világbajnokság az olaszok elleni vereségében és Torghelle Sándor két kaiserslauterni góljában. A magyar válogatott legutóbbi, világbajnokságon lőtt találatában és egy sima oslói négyesben. A kapocs természetesen a dátum: minden említett esemény június 6-án történt.

Juhász Roland: Szükségünk lesz a szurkolók biztatására!

A válogatott védője szerint egy futballista életében nincs szebb dolog, mint egy nagyszerű hangulatú, fontos meccsen jó eredményt elérni.

Főszponzoraink
Szponzoraink

Minden jog fenntartva 2017