Magyarország Bosznia-Hercegovinával van egy polcon
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2024. október. 13., 21:06
Magyarország Bosznia-Hercegovinával van egy polcon

Marco Rossi szövetségi kapitány a hétfői Nemzetek Ligája mérkőzés előtti sajtótájékoztatón elmondta: mi Boszniával vagyunk egyenrangúak, ebből adódóan holnap kiegyenlített mérkőzésre számít.

A férfi A-válogatott október 14-én, hétfőn 20.45-kor a bosnyák válogatott ellen lép pályára a Senicában. Barisic és Demirovic sárgalapos eltiltás miatt biztosan nem játszik ellenünk. 

A Bosznia-Hercegovinába utazó keretből Marco Rossinak nélkülöznie kellett Dárdai Pált, aki egy kisebb sérülés miatt nem utazott el Senicába a csapattal. A többiek mindannyian részt vettek a délelőtt még Telkiben megtartott tréningen.

A csapat egy nagyjából 50 perces repülőutat követően érkezett meg Szarajevóba, ahonnan busszal utazott tovább a hétfői mérkőzés helyszínére, Senicába.

Az NL-mérkőzés előtti sajtótájékoztatón az újságírók a szövetségi kapitány mellett, Dibusz Dénesnek tehették fel kérdéseiket.

Balogh Botond a sérülése miatt ma edzett először velünk, még kicsit kockázatos lenne holnap pályára küldeni – fogalmazott Marco Rossi. - Mindig vannak nehézségek, sérülések, de mindenki hasznára van a csapatnak. Nyilván nem a legkényelmesebb, ha nélkülöznünk kell bárkit is, de teljes a bizalom a jelenlegi keret felé, nem aggódunk a hiányzók miatt. A csoportunkban Németország és Hollandia teljesen más polcon van, mint Magyarország és Bosznia-Hercegovina. Mi Boszniával nagyjából egyenrangúak vagyunk, ebből adódóan holnap kiegyenlített mérkőzésre számítok. Mindenekelőtt azért vagyunk itt, hogy elhozzuk a három pontot, mindent meg fogunk tenni ezért. Az előző edzőtábor kezdete óta azon vagyunk, hogy megoldjuk azokat a problémákat, amelyek az Eb során jelentkeztek. Számunkra a legfontosabb a csapategység és a hollandok elleni találkozón ezt be is bizonyítottuk.

Jó néhány változás van a védelmet illetően, de akárki is kerül az adott pozícióra, tudja a feladatát – fogalmazott Dibusz Dénes. - Az elmúlt két mérkőzésen mindenki bebizonyította, hogy tud koncentráltan, összeszedetten védekezni, egymást kisegíteni, hogy sikeres legyen a csapat. Ami a Bilino Polje stadiont illeti nyilván tudtuk, hogy nem olyan körülmények fogadnak minket, mint a Puskás Arénában, de teljesen korrekt meccset lehet játszani ebben a stadionban is, az ellenféllel kell holnap farkasszemet nézni, nem a pályával. A Hollandia elleni mérkőzés után csalódottak voltunk, hiszen úgy éreztük, hogy több is lehetett volna a találkozóban, de a játék képe alapján igazságos eredmény született. Bosnyák csapattársamat, Muhamed Bešićet nem kérdeztem a városról, se a stadionról, sajnos ő ezúttal nem kapott meghívót a bosnyák keretbe. Augusztusban a bosnyák FK Borac Banja Luka ellen léptünk pályára, ahol betekintést nyerhettem a bosnyák fociba, ebből adódóan is kijelenthetem, hogy nem lesz könnyű dolgunk holnap sem.

 

A bosnyák válogatott kerete

Kapusok: Osman Hadzikic (Velez Mostar), Nikola Vasilj (St. Pauli), Martin Zlomislic (HNK Rijeka)

Védők: Adrian Barisic (FC Basel), Ermin Bicakcic (Eintracht Braunschweig), Amar Dedic (RB Salzburg), Jusuf Gazibegovic (Sturm Graz), Nikola Katic (FC Zürich), Sead Kolasinac (Atalanta), Nihad Mujakic (Partizan), Stjepan Radeljic (HNK Rijeka)

Középpályások: Esmir Bajraktarevic (New England Revolution), Ivan Basic (FK Orenburg), Dzenis Burnic (Karlsruher SC), Ifel Dakovac (Topolyai SC), Armin Gigovic (Holstein Kiel), Haris Hajradinovic (Kasimpasa), Denis Huseinbasic (1. FC Köln), Dario Saric (Palermo), Benjamin Tahirovic (AFC Ajax)

Támadók: Edin Dzeko (Fenerbahce), Ermedin Demirovic (VfB Stuttgart), Haris Tabakovic (TSG Hoffenheim)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Marco Rossi: elismerésre méltó volt a hozzáállásunk
Marco Rossi: elismerésre méltó volt a hozzáállásunk

A szövetségi kapitány mindössze azért érzett némi keserűséget a hollandok elleni döntetlen után, mert olyan szituációból kaptunk gólt, amit ...

Fegyelmezett játék, remek védekezés - pontszerzés Hollandia ellen
Meccsbeszámoló
Magyarország Bosznia-Hercegovinával van egy polcon

A szövetségi kapitány mindössze azért érzett némi keserűséget a hollandok elleni döntetlen után, mert olyan szituációból kaptunk gólt, amit ...