Határmenti meccseken főpróbázik a női U17-es válogatott
U17 női   |   Mérkőzések   |   2019. március. 01., 11:05
Határmenti meccseken főpróbázik a női U17-es válogatott

A Szlovénia elleni dupla mérkőzés lesz női U17-es csapatunk felkészülésének egyik utolsó állomása a március végén kezdődő Eb-selejtező elitkör előtt.

Schumi Dorottya szövetségi edző csapata a női U19-es és az A-válogatottal közösen, Telkiben kezdte meg az idei évet. Február elején aztán öt napos edzőtáborban vett részt Spanyolországban, ahol két edzőmeccset is játszott helyi együttesek ellen és mindkettőt megnyerte.

A felkészülés következő lépcsőfoka a Szlovénia korosztályos csapata elleni két mérkőzés lesz március 5-én Nagykanizsán, majd 7-én Cerkvenjakban.

Nagyon jó csapat a szlovén válogatott, tavaly is játszottunk ellenük, akkor legyőztek bennünket. De szükségünk is van a nehéz mérkőzésekre az elitkör előtt

– nyilatkozta Schumi Dorottya, aki a spanyol útra öt fiatalabb labdarúgót is magával vitt: Borók Dorina (kapus, győri ETO FC), Savanya Csilla (középpályás, Szent Mihály FC), Bokor Blanka (középpályás, MTK Hungária FC), Sain Anna (középpályás, DLA-DEAC) és Legendás Lora (középpályás, MTK Hungária FC) mind játéktudásukkal, mind pedig mentalitásukkal meggyőzték a szakembert, így a mostani keretben is ott lesznek.

Nagyon örülök, hogy a korábban bokasérüléssel küzdő Ploner Szandra is felépült és a szintén sérülésből visszatérő Papp Lucára is lehet számítani. Reméljük, ezek után már elkerülnek bennünket a sérülések. És mivel az elitkörig már nem játszunk több tétmérkőzést, nagyon fontos két meccs előtt állunk, ha itt jól szerepelnénk, az nagy önbizalmat adna a lányoknak – tette hozzá a szakvezető.

A 2002/3-as korosztályos csapat ősszel a második helyen jutott tovább az Eb-selejtező minitornáról, így alig néhány hét múlva Görögországgal (március 21.), Angliával (március 24.) és Grúziával (március 27.) csap össze a Gyirmóton rendezett elitkörben. Előtte még egy háromnapos összetartáson vesznek részt a lányok, akiknek nagyon kemény ellenfelekkel kell majd szembenézniük az Eb-részvételért folyó küzdelemben – ráadásul minden csoportból csak a legjobb csapat juthat majd ki a kontinensdöntőre.

A jövő keddi, nagykanizsai mérkőzést 15.00 órakor játsszák le, a csütörtöki, szlovéniai visszavágó kezdési időpontja 12.00.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Halla Petra (Ferencvárosi TC)
Borók Dorina (ETO FC Győr)

Védők:

Fördős Beatrix (Haladás-Viktória FC)
Legendás Lora (MTK Hungária FC)
Buzás Kata (Ferencvárosi TC)
Róth Rebeka (Ferencvárosi TC)
Pápai Emőke (MTK Hungária FC)
Ploner Szandra (ETO FC Győr)

Középpályások:

Gaál Rebeka (ETO FC Győr)
Zsédely Réka (ETO FC Győr)
Czellér Dorottya (MTK Hungária FC)
Sain Anna (DLA-DEAC)
Savanya Csilla (St. Mihály FC)
Bokor Blanka (MTK Hungária FC)
Nagy Fanni (DVTK)
Papp Luca (Ferencvárosi TC)
Stefán Bernadett (MTK Hungária FC)

Támadók:

Török Lilla (St. Mihály FC)
Nagy Vanessza (SKN St. Pölten)
Palakovics Laura (Puskás Akadémia FC)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U16: győzelemmel kezdtünk a görögök ellen
Női U16: győzelemmel kezdtünk a görögök ellen

Női U16-os válogatottunk 1-0-s győzelemmel kezdett Görögország ellen a horvátországi UEFA Development Torna csütörtöki nyitónapján. A válogatott ...

UEFA-tornára utazik a női U16-os válogatott
Meccsbeszámoló
UEFA Torna: női U16-osaink fölényes győzelmet arattak Izrael ellen

Női U16-os válogatottunk 1-0-s győzelemmel kezdett Görögország ellen a horvátországi UEFA Development Torna csütörtöki nyitónapján. A válogatott ...