U21: a hajrában harcoltuk ki a döntetlent Lengyelországban
U21 férfi   |   Mérkőzések   |   2016. szeptember. 06., 13:28
U21: a hajrában harcoltuk ki a döntetlent Lengyelországban

U21-es válogatottunk 1-1-es döntetlent játszott felkészülési mérkőzésen a lengyel válogatottal, Lublinban.

Michael Boris szövetségi edző, ígéretéhez híven, szinte minden poszton megváltoztatta kezdőcsapatát a lengyelek elleni, lublini felkészülési mérkőzésen, a Liechtenstein elleni, múlt pénteki Eb-selejtezőhöz képest. A kapuba Banai Dávid került, előtte a Szivacski, Lenzsér, Szilvási, Tamás négyes játszott, a középpályán Cseke Benjámin, Madarász Márk és Márkvárt Dávid szerepelt, míg a támadásokért a Prosser Dániel, Géresi Krisztián, Varga Szabolcs összetételű trió felelt.

A 8500 néző előtt megrendezett, végig jó hangulatú mérkőzés lengyel helyzetekkel kezdődött, az agresszívebben, lendületesebben futballozó hazaiak több nagy lehetőséget is kidolgoztak az első 10 percben, Banainak kétszer is védenie kellett. Az első negyedórát követően kiegyenlítettebbé vált a találkozó, a 20. percben Géresi tekert 20 méterről a keresztléc fölé, majd Márkvárt került ziccerbe, már csak a kifutó kapussal állt szemben, de nem tudta ellőni mellette a labdát. A magyar helyzetre két lengyel lehetőség volt a válasz, az első még kimaradt, ám a 27. percben megszerezték a vezetést a hazaiak, Jaroslaw Jach 20 méterről, a jobbösszekötő helyéről végzett el szabadrúgást, és a bal alsó sarokba csavart (1-0). A 34. percben Márkvárt távoli lövése nem volt kellően pontos, majd Szilvási Péter mentett nagyot, és vágta ki az üres kapu felé tartó labdát.

A szünetig nem sikerült egyenlíteni, és a második félidőt sem mi kezdtük jobban. A lengyelek labdabirtoklásban és kombinatív játékban is jobbak voltak, az 57. percben csak Banai reflexbravúrjának köszönhettük, hogy nem változott az eredmény. Michael Boris az 58. percben kettőt, a 65. percben hármat cserélt, de továbbra is a lengyelek voltak veszélyesebbek, a 66. percben Banai újabb nagy bravúrral tartotta meccsben a csapatot. A folytatásban a hazaiak valamelyest visszavettek az iramból, de annak ellenére, hogy a mieink becsülettel hajtottak az egyenlítésért, a rendes játékidő végéig viszonylag magabiztosan tartották előnyöket. A 92. percben azonban megvillant a magyar támadósor, és ez elég volt az egyenlítéshez: egy középre ívelt labdát Prosser Dániel csúsztatott a hálóba, beállítva az 1-1-es végeredményt.

Lengyelország-Magyarország 1-1 (1-0)
Magyarország: Banai Dávid - Szivacski Donát (Osváth Attila, 65.), Lenzsér Bence (Bobál Dávid, 65.), Szilvási Péter, Tamás Krisztián (Forgács Dávid, 58.) - Márkvárt Dávid, Cseke Benjámin - Prosser Dániel, Madarász Márk (Polgár Kristóf, 79.), Varga Szabolcs (Zsótér Donát, 58.) - Géresi Krisztián (Mervó Bence, 65.)
Gólszerző: Jach a 27., ill. Prosser a 92. percben


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Vereséggel zártuk az Eb-selejtező sorozatot
U21: Vereséggel zártuk az Eb-selejtező sorozatot

U21-es válogatottunk lejátszotta utolsó mérkőzését a 2019-es Európa-bajnokság selejtező sorozatában. A törökök elleni találkozón sokáig vezettünk, ...

Utolsó Eb-selejtezőire készül az U21-es válogatott
Meccsbeszámoló
Vereséghez vezettek a hibáink Izrael ellen

U21-es válogatottunk lejátszotta utolsó mérkőzését a 2019-es Európa-bajnokság selejtező sorozatában. A törökök elleni találkozón sokáig vezettünk, ...