U21: Rigában zárjuk az Eb-selejtező sorozatot
U21 férfi   |   Csapat   |   2022. június. 06., 21:24
U21: Rigában zárjuk az Eb-selejtező sorozatot

U21-es válogatottunk kedden délután Rigában, a lettek ellen játssza utolsó Eb-selejtezőjét.

A Gera Zoltán vezette U21-es válogatott a múlt heti, németországi Eb-selejtezőjét követően két napot még Osnabrück melletti szállásán töltött. Az első napon regeneráció szerepelt a programban, a második napon pedig már a lettek elleni mérkőzés taktikai elemeit gyakorolták a játékosok. A csapat vasárnap délután utazott el Rigába, az utolsó selejtező helyszínére, de már Baráth Péter nélkül, aki Magyarországra repült, és csatlakozott az A-válogatotthoz.

A többi kerettag kivétel nélkül hadra fogható a keddi mérkőzésen, Gera Zoltán várhatóan több helyen is változtat majd a németek elleni kezdőcsapaton. Hétfőn délután már a keddi találkozó helyszínén, a Riga FC otthonában, a Skonto Stadionban gyakorolt a válogatott.

A magyar csapat már biztosan Eb-selejtező csoportja negyedik helyén végez (a lettek pedig biztosan az ötödikek lesznek), így elsősorban a szép búcsú lehet a mieink célja, főképp azon játékosok számára, akik utolsó meccsüket játsszák a korosztályos válogatottban.

A mieink kapuját várhatóan ezúttal is a DAC kapusa, Veszelinov Dániel védi, aki a németek ellen életében először védett a magyar válogatottban.

– Elképesztő, leírhatatlan érzés volt a saját nemzetemet képviselve pályára lépni, ráadásul éppen a németek ellen, egy telt házas Európa-bajnoki selejtezőn debütálhattam a válogatottban – mondta az mlsz.hu-nak Veszelinov Dániel. – A mérkőzés nem úgy sikerült, ahogyan terveztük, de a négygólos vereség ellenére is biztosan szép emlékként fogok visszagondolni a találkozóra. Olyan játékosok ellen léptünk pályára, akik hétről hétre a Bundesligában szerepelnek, ezt érezni is lehetett minden megmozdulásukon. A pozitívumokat kell elvinnünk erről a mérkőzésről, hiszen az ilyen találkozókból lehet a legtöbbet tanulni. Mostanra teljesen magunk mögött hagytuk a németországi selejtezőt, már csak a következő mérkőzésre gondolunk, mindent bele kell adnunk az előttünk álló kilencven perc során. Kemény meccsre számítok, ellenfelünk az első perctől az utolsóig szívvel-lélekkel küzdeni fog, és nekünk is hasonló hozzáállással kell végigjátszanunk a találkozót.

A lettek nagy meglepetésre 1-0-ra legyőzték múlt héten a már biztos másodiknak tűnő izraeli együttest, amely vereségével visszacsúszott a harmadik helyre a csoportban.

A magyar válogatott magyar idő szerint 18.00 órakor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti.


Címkék:

Kapcsolódó hírek