U21: Izland ellen tartjuk az Eb-selejtezők főpróbáját
U21 férfi   |   Csapat   |   2023. június. 18., 18:54
U21: Izland ellen tartjuk az Eb-selejtezők főpróbáját

Férfi U21-es válogatottunk hétfőn 19.15-kor az izlandiakat fogadja felkészülési mérkőzésen a Bozsik Arénában.

Lassan befejeződik az U21-esek felkészülése a szeptemberben kezdődő Eb-selejtező sorozatra. Gera Zoltán együttese tavaly ősszel kezdte meg a felkészülést, azóta hét mérkőzést játszott le, melyek közül hatot megnyert, egyedül a dánokkal szemben maradt alul.

A magyar csapat hétfőn az izlandiakat fogadja, akik az előző három U21-es Európa-bajnokságból kettőn is részt vettek, míg az idei kontinenstorna selejtezőiben csoportmásodikként a rájátszásig jutottak, ennek megfelelően jelenleg magasabban jegyzik őket, mint a mieinket. Az izlandi válogatott pénteken Ausztriában lépett pályára felkészülési mérkőzésen, és 3-1-es vereséget szenvedett.

A mieink ezzel szemben friss sikerélménnyel a tarsolyukban készülnek a találkozóra, csütörtökön ugyanis az U21-esek között most debütáló Lisztes Krisztián találatával 1-0-ra nyerni tudtak a szlovákok ellen Nagyszombatban.

– Ez volt az első mérkőzésem az U21-es válogatottban, ennek ellenére úgy léptem pályára a 60. percben, hogy szeretnék gólt lőni, örülök, hogy ez végül össze is jött – mondta az izlandiak elleni találkozó előtt Lisztes Krisztián. – Nagyon jól érzem magam a válogatottnál, gyorsan befogadtak a társak, nagyszerűen telt el a felkészülés közel két hete. A szlovákiai siker után szeretnénk győzelemmel zárni a felkészülési mérkőzések sorozatát, és úgy érzem, erre meg is lesz az esélyünk Izland ellen. Arra mindenképpen figyelni kell, hogy ellenfelünk nagyon jó az átmenetekben, gyorsan képes helyzetbe kerülni a labdaszerzései után, ezért kulcsfontosságú, hogy ne veszítsünk rossz helyeken labdákat, mert ezzel az ő malmukra hajtanánk a vizet. Elsősorban saját játékunkra fókuszálunk, szeretnénk kihasználni az erősségeinket, például azt, hogy technikásabbak vagyunk az ellenfelünknél, és szerintem az egy az egy elleni játékban is jobbak lehetünk náluk.

Gera Zoltán várhatóan több poszton is változtatni fog a hétfői meccs kezdőcsapatában, amely a szeptemberi, Kazahsztán elleni első selejtezőnk főpróbája lesz.

Az U21-es válogatott kerete:

Kapusok:

Hegyi Krisztián (West Ham United)
Molnár Zsombor (Dorog)
Dúzs Gellért (Bp. Honvéd)

Védők:

Szabó Alex (Bp. Honvéd)
Vas Gábor (Paksi FC)
Iyinbor Patrick (Vasas)
Horváth Milán (Siófok)
Debreceni Ákos (Siófok)

Középpályások:

Kovács Mátyás (MTK Budapest)
Eördögh András (Bp. Honvéd)
Bényei Ágoston (DVTK)
Kosznovszky Márk (Kozármisleny)
Kata Mihály (MTK Budapest)
Kovács Barnabás (ZTE FC)
Komáromi György (Puskás Akadémia)
Kerezsi Zalán (Bp. Honvéd)
Benczenleitner Barna (Bp. Honvéd)

Támadók:

Vitális Milán (ETO FC)
Kocsis Dominik (Bp. Honvéd)
Lisztes Krisztián (Ferencváros)
Tóth Milán (Sturm Graz)
Németh Dániel (ZTE FC)
Vancsa Zalán (Lommel)


Címkék:

Kapcsolódó hírek