U21: A győzelem a cél Máltán
U21 férfi   |   Csapat   |   2018. október. 11., 19:26
U21: A győzelem a cél Máltán

U21-es válogatottunk pénteken 17.00 órakor utolsó idegenbeli Eb-selejtezőjén lép pályára, az ellenfél Málta korosztályos csapata lesz Ta'Qaliban.

A magyar U21-es válogatott számára balul sültek el a szeptemberi Eb-selejtezők, a svédországi 1-0-ás vereség után Belgium ellen sem sikerült pontot szereznie a csapatnak (0-3). A két kulcsfontosságú meccs elvesztése után biztossá vált, hogy csapatunk nem lesz ott a 2019-es Eb-n, ám a selejtező sorozat hajrájára is maradt tét: a csoport harmadik helyéért küzdünk a törökökkel.

Michael Boris együttese első lépésben Máltán próbálja megszerezni a három pontot, majd jövő kedden, a törökök elleni mérkőzés dönt a csoport harmadik helyéről. A máltaiak még nem szereztek pontot a selejtező csoportban, ám még a sorozat elején megmutatták, hogy képesek jó játékra: tavaly szeptemberben, Gyirmóton csak egy hosszabbításban szerzett Lenzsér Bence-góllal sikerült 2-1-re legyőznünk őket.

A mieink keretében továbbra sincs ott a sérült Kecskés Ákos, eltiltás miatt hiányzik Vida Máté (rá a törökök ellen már számíthat a szakmai stáb), míg Sallói Dániel klubkötelezettségei miatt nem utazott haza, Szoboszlai Dominik pedig az U19-es válogatott Eb-selejtezőjén szerepel.

– A célunk nem lehet más, mint a három pont megszerzése. Tavaly, a sorozat legelején nehezen sikerült legyőznünk a máltaiakat, azóta viszont taktikailag sokat fejlődtünk, ezért abban bízom, hogy most magabiztosabb játékkal nyerjük meg a mérkőzést. Bár ellenfelünk pont nélkül áll a csoportban, nem számíthatunk könnyű meccsre, ezért nagyon fontos, hogy a játékosok koncentráltan, a kidolgozott tervünknek megfelelően futballozzanak – fogalmazott Michael Boris.

Máltán késő nyári időjárásban készült az elmúlt napokban a válogatott, a csütörtöki hivatalos edzésre azonban elromlott az idő, és péntekre is esőt jósolnak a meccs időpontjában. A találkozót Ta'Qaliban, a Centenáriumi Stadion műfüves pályáján rendezik, éppen ott, ahol a napokban a női A-válogatott is győzni tudott kétszer a házigazdák ellen.

Az U21-es válogatott kerete:

Kapusok:

Demjén Patrik (Budaörs)
Bese Balázs (Vasas)
Gundel-Takács Bence (Újpest FC)

Védők:

Lenzsér Bence (Paksi FC)
Pávkovics Bence (DVSC)
Hegedűs János (Puskás Akadémia)
Spandler Csaba (Puskás Akadémia)
Szabolcs Barna (DVSC)

Középpályások:

Katona Máté (MTK Budapest)
Varga Kevin (DVSC)
Haris Attila (DVSC)
Hinora Kristóf (Vasas)
Szalai Attila (Mezőkövesd)
Gazdag Dániel (Budapest Honvéd)
Zsótér Donát (Újpest FC)
Banó-Szabó Bence (Budapest Honvéd)

Támadók:

Makrai Gábor (DVTK)
Bíró Bence (Guimaraes)
Kundrák Norbert (Soroksár)


Címkék:

Kapcsolódó hírek