Elmarad az U21-es válogatott októberi mérkőzése
U21 férfi   |   Csapat   |   2020. október. 08., 15:31
Elmarad az U21-es válogatott októberi mérkőzése

**Frissítés** - A márciusban kezdődő, hazai társrendezésű korosztályos Európa-bajnokságra készülő U21-es válogatott kedden 18.00 órakor mérte volna össze erejét a szlovénokkal, de a vendégeknél történt koronavírus-fertőzések miatt a mérkőzés elmarad.

Az Európa-bajnokság kezdetéig már csak fél év van hátra, ezért hatványozottan rosszul érintette a magyar U21-es válogatottat, hogy közel egy év kimaradt a felkészüléséből, és tavaly november után csak idén szeptemberben tudott ismét nemzetközi mérkőzést játszani. A szeptemberi, szlovénok elleni összecsapás első hatvan percében mutatott teljesítmény kimondottan biztató volt, Bíró Bence mesterhármasával már 3-0-ra vezetett Gera Zoltán csapata, ám a szlovénok kihasználták a találkozó utolsó harmadában elkövetett hibákat, és 3-3-as döntetlenre mentették a meccset.

Háromgólos előnyről döntetlen a szlovénok ellen

Háromgólos előnyről döntetlen a szlovénok ellen

A mieink 60 percig nagyszerűen játszottak a szlovénok elleni szombathelyi felkészülési mérkőzésen, de a hajrára a vendégek fölénybe kerültek, és kiegyenlítettek. 3-3 lett a végeredmény.

Tovább

A két csapat most ismét megmérkőzik egymással, ráadásul a helyszín is ugyanaz lesz: a szombathelyi Haladás sportkomplexum. Gera Zoltánnak az elmúlt napokban két játékosról kellett lemondania sérülés miatt, Bárány Donát és Kiss Bence sem tudott csatlakozni a kerethez, helyükre a kispesti Tóth-Gábor Kristóf és a ferencvárosi Csonka András került a csapatba. A keret vasárnap óta készül együtt a jövő keddi mérkőzésre.

– Bizakodva várjuk a keddi mérkőzést, a szeptemberi, szlovénok elleni találkozó első hatvan perce önbizalmat ad és irányt mutat a játékosok számára, egyértelműen építhetünk arra a teljesítményre – mondta Gera Zoltán az mlsz.hu-nak. – Ezzel együtt kielemeztük a hibáinkat is, megnéztük, mi vezetett ahhoz, hogy háromgólos vezetést követően nem tudtuk megnyerni a mérkőzést. A stabil védekezés az eredményes játék alapja, ezért ezen a területen különösen fontos, hogy végig koncentráltak legyünk, ne legyenek hullámvölgyeink, és ne kövessünk el hibákat. Támadójátékban hasonló teljesítményt várok a csapattól, mint egy hónappal ezelőtt, bízom benne, hogy összességében sikerül előrelépnünk a szeptemberi mérkőzéshez képest. A kerettagok játékban vannak, többen közülük az NB I-ben szerepelnek, ez optimizmusra ad okot, és az elmúlt napok edzésmunkája alapján is pozitívan várhatjuk a találkozót.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Demjén Patrik (ZTE)
Varga Ádám (Soroksár)
Kovács Péter (Budaörs)

Védők:

Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár)
Hinora Kristóf (Vasas)
Szűcs Kornél (DVTK)
Balogh Botond (Parma)
Nagy Zsombor (MTK Budapest)
Temesvári Attila (ETO FC Győr)
Gergényi Bence (ZTE FC)
Deutsch László (Puskás Akadémia)

Középpályások:

Csonka András (Ferencváros)
Hidi M. Sándor (Vasas)
Palincsár Martin (MTK Budapest)
Májer Milán (ETO FC Győr)
Mezei Szabolcs (MTK Budapest)
Szendrei Norbert (Budapest Honvéd)

Támadók:

Szánthó Regő (ZTE FC)
Kiss Tamás (Puskás Akadémia)
Schön Szabolcs (MTK Budapest)
Szabó Máté (Budafok)
Bíró Bence (MTK Budapest)
Tóth-Gábor Kristóf (Budapest Honvéd)


Címkék:

Kapcsolódó hírek