Máltán folytatja az Eb-selejtezőket az U21-es válogatott
U21 férfi   |   Csapat   |   2023. szeptember. 11., 19:52
Máltán folytatja az Eb-selejtezőket az U21-es válogatott

A Gera Zoltán vezette U21-es válogatott kedden 17.45-kor Máltán, a paolai Tony Bezzina Stadionban játssza második Eb-selejtezőjét a házigazdák ellen.

U21-es válogatottunk a múlt heti, kazahok elleni sikeres Eb-rajt után Telkiben folytatta felkészülését, majd hétfőn reggel elutazott Máltára, a kedd délutáni Eb-selejtezője helyszínére.

Nem utazott a csapattal a kazahok elleni mérkőzés elején megsérült Horváth Artúr, valamint Benczenleitner Barna és Fehér Csanád is visszatért a klubjához, csatlakozott ugyanakkor a válogatotthoz Balogh Botond, aki az előző napokban az A-válogatottal készült, de nem lépett pályára Marco Rossi együttesében.

Míg a magyar válogatott 2-0-s sikerrel, a máltai csapat vereséggel kezdte az Eb-selejtezőket, hazai pályán 6-0-ra kapott ki a spanyoloktól. Bár e két eredmény akár azt is sejtetné, hogy a mieinknek könnyebb dolga lesz a szigetországiak ellen, Gera Zoltán kimondottan nehéz mérkőzést vár.

– Hasonlóan nehéz mérkőzés vár ránk, mint múlt héten a kazahok ellen, stílusában is sok hasonlóságot mutat a két ellenfelünk – mondta Gera Zoltán a hétfői edzés után. – Arra számítunk, hogy a máltaiak mélyen fognak védekezni, azzal a különbséggel, hogy labdabirtoklásuk esetén bátrabban próbálnak majd futballozni, mint a kazahok. Gyorsan, türelmesen kell futballoznunk, és végig fenn kell tartanunk a magas tempót, hogy fogást találjunk a hazaiakon. Több változásra is számítani lehet a kezdőcsapatunkban, figyelembe vesszük, hogy néhányan kevesebb játszottak az utóbbi időszakban a klubcsapatukban, és még nincsenek csúcsformában, de akárcsak a szegedi mérkőzésen, ezúttal is fontos szerep hárulhat a csereként beálló játékosokra.

Intő jel, hogy mikor az U21-es válogatottunk 2018 októberében legutóbb Máltán járt Eb-selejtezőn, 2-1-es vereséggel hagyta el a pályát, a gólunkat akkor a jelenlegi A-válogatott egyik alapembere, Szalai Attila szerezte.

– A kazahok elleni mérkőzés jó alapot jelenthet a máltaiak ellen, de mindenképpen javulnunk kell támadásban és védekezésben egyaránt, már csak azért is, mert ezúttal egy erősebb ellenféllel fogunk játszani, mint múlt héten – fogalmazott Baráth Péter, a válogatott csapatkapitánya. – Arra számítok, hogy a máltaiak többet próbálják majd birtokolni a labdát, kevésbé játszanak direkt focit, mint a kazahok, de a legfontosabb, hogy végig koncentráltan futballozzunk, kihozzuk magunkból a maximumot, mert ha ez meglesz, akkor elérhetjük a célunkat, és megszerezzük a második győzelmünket is.

A 17.45-kor kezdődő mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

A válogatott kerete:
 
Kapusok:
 
Hegyi Krisztián (Stevenage FC)
Dúzs Gellért (Bp. Honvéd)
Molnár Zsombor (Újpest)
 
Védők:
 
Szabó Alex (Bp. Honvéd)
Iyinbor Patrick (Kecskeméti TE)
Csinger Márk (DAC)
Balogh Botond (Parma)
Debreceni Ákos (Siófok)
Baranyai Nimród (DVSC)
 
Középpályások:

Eördögh András (Bp. Honvéd)
Kovács Mátyás (MTK Budapest)
Kovács Barnabás (ZTE)
Vitális Milán (DAC)
Bényei Ágoston (DVTK)
Baráth Péter (Ferencváros)
 
Támadók:
 
Komáromi György (Puskás Akadémia)
Kerezsi Zalán (Bp. Honvéd)
Katona Bálint (Ferencváros)
Németh András (Hamburg)
Kocsis Dominik (Bp. Honvéd)
Lisztes Krisztián (Ferencváros)
Vancsa Zalán (Lommel)

Címkék:

Kapcsolódó hírek