Jól teljesít edzéseken a megfiatalított U21-es keret
U21 férfi   |   Csapat   |   2020. szeptember. 04., 18:08
Jól teljesít edzéseken a megfiatalított U21-es keret

A jövő évi, szlovénokkal közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő U21-es válogatott szövetségi edzője elégedett a kerettagok formájával és heti edzésmunkájával a szlovénok elleni, szombathelyi (hétfő, 15.00, M4 Sport) felkészülési mérkőzés előtt.

Az U21-es keretben alapembernek számító labdarúgók közül három játékos is az A-válogatottba kapott meghívót, közülük Szalai Attila 90 percet végigjátszva remek teljesítményt nyújtott a törökök elleni győztes Nemzetek Ligája-mérkőzésen, és Schäfer András is bemutatkozott a felnőtt csapatban.

Bombagól hozta meg a megérdemelt bravúrgyőzelmet Törökországban!

Bombagól hozta meg a megérdemelt bravúrgyőzelmet Törökországban!

A magyar válogatott nagyszerű játékkal, és egy hatalmas szabadrúgásgóllal 1-0-ra legyőzte idegenben a törököket a Nemzetek Ligája első fordulójában.

Tovább

Az ő példájuk jól mutatja, hogy az U21-es csapatból nagyon könnyen az A-válogatottnál találhatja magát bárki, aki teljesítményével ezt kiérdemli (Szőke Adrián ezúttal nem kapott lehetőséget, de továbbra is számít rá Marco Rossi szövetségi kapitány, így a Hollandiában légióskodó támadó akár már az oroszok ellen debütálhat a felnőttek között).

Gera Zoltánnak nemcsak az A-válogatottba meghívót kapott játékosokat kellett pótolnia, hanem mások mellett a Honvéd, a Budafok, a Kisvárda és a Puskás Akadémia futballistáit is (előbbi két csapatból koronavírus-megbetegedés, utóbbi kettőből a pénteki NB I-es bajnoki miatt nincsenek kerettagok), így viszont több olyan futballista is meghívót kapott, aki még a következő U21-es sorozatban is a csapat tagja lehet.

– Fél év kihagyás után nagyon fontos volt, hogy ismét összejöjjön a keret, és folytathassuk a felkészülést az Európa-bajnokságra – fogalmazott Gera. – Az elmúlt napokban azokat a taktikai elemeket gyakoroltuk, amelyeket játszani szeretnénk a hétfői, szlovénok elleni összecsapáson, az U19-es válogatott elleni szerdai edzőmeccsünk is ezt a célt szolgálta. Bizonyos szempontból jobb helyzetben vagyunk, mint tavaly, hiszen több játékos is rendszeresen játszik az NB I-ben, ennek pozitív hatásait az edzéseken is le tudtuk mérni. Fiatal a keretünk, ketten az U19-es válogatottból kerültek fel hozzánk, de mindenki jól végzi a munkáját, optimistán várhatjuk az őszi felkészülés során előttünk álló feladatokat. Jó a hangulat, mindenki keményen dolgozik, remélem, hétfőn egy sikeres mérkőzéssel zárjuk le ezt a hetet.

A mieink ellenfele az a szlovén csapat lesz Szombathelyen, amellyel tavaly ősszel idegenben már játszottunk egy mérkőzést, azon ellenfelünk egy büntetőből szerzett találattal tudott nyerni.

Tizenegyesgóllal maradtunk alul Szlovéniában

Tizenegyesgóllal maradtunk alul Szlovéniában

U21-es válogatottunk 1-0-s vereséggel zárta celjei felkészülési mérkőzését a házigazda szlovénok ellen.

Tovább

– A szlovén csapat más típusú futballt játszik, mint amit az Európa-bajnokságon várunk majd az ellenfeleinktől: mélyen védekezik, nyolc-kilenc ember folyamatosan a labda mögött helyezkedik, ezért nehéz ellenük játszani. Szeretnénk ellenük élesben gyakorolni a támadásvezetéseket és a védekezésbe történő gyors visszarendeződést, ezen lesz a fő hangsúly Szombathelyen. Fegyelmezetten kell játszanunk, gyorsabban kell megoldanunk az átmeneteket, és lehetőség szerint magasabban nyomást helyezni az ellenfélre. Az előző felkészülési mérkőzéseken kevés helyzetet tudtunk kidolgozni, bízom benne, hogy ebben sikerül előrelépnünk hétfőn – tette hozzá Gera Zoltán.

A válogatott kerete:

Az U21-es válogatott kerete:

Kapusok:

Demjén Patrik (ZTE FC)
Kovács Péter (Budaörs)

Védők:

Hinora Kristóf (Vasas)
Szűcs Kornél (DVTK/Kazincbarcika)
Balogh Botond (Parma)
Tóth Bence (Vasas)
Nagy Zsombor (MTK Budapest)
Gergényi Bence (ZTE FC)
Zeke Márió (Mol Fehérvár FC)

Középpályások:

Hidi M. Sándor (Vasas)
Kleisz Márk (Vasas)
Kiss Bence (Haladás)
Palincsár Martin (MTK Budapest)
Szánthó Regő (ZTE FC)
Mezei Szabolcs (MTK Budapest)

Támadók:

Németh András (Racing Genk)
Schön Szabolcs (MTK Budapest)
Bíró Bence (MTK Budapest)
Dragóner Filip (ZTE FC)

 

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek