Bombagól hozta meg a megérdemelt bravúrgyőzelmet Törökországban!
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2020. szeptember. 03., 22:40
Bombagól hozta meg a megérdemelt bravúrgyőzelmet Törökországban!

A magyar válogatott nagyszerű játékkal, és egy hatalmas szabadrúgásgóllal 1-0-ra legyőzte idegenben a törököket a Nemzetek Ligája első fordulójában.

A magyar válogatott 290 nappal a legutóbbi, Wales elleni Eb-selejtezője után lépett pályára ismét nemzetközi mérkőzésen: a Nemzetek Ligája 2021-es kiírásának első mérkőzésén Sivasban mérte össze erejét a házigazdákkal. Marco Rossi hat játékost jelölt a törökök elleni kezdőbe a közel 10 hónappal ezelőtti, walesi meccs kezdőcsapatából, és közben megváltoztatta a taktikai hadrendet: három belső védővel állt fel az együttes. Gulácsi Péter előtt Willi Orbán, Lang Ádám és Szalai Attila szerepelt a védelem tengelyében, a pálya két szélén Fiola Attila és Holender Filip kapott lehetőséget, míg a középpálya közepén Nagy Ádám, Sigér Dávid és Szoboszlai Dominik játszott. A két ékünk Sallai Roland és Szalai Ádám volt.

Bátran, kezdeményezően kezdtük a mérkőzést, pontosan úgy, ahogyan Marco Rossi kérte a csapattól. Egymás után futottak az akcióink a pályán, a törökök ezzel szemben nehezen jutottak el a kapunkig, úgy tűnt, tökéletesen "ült" az új taktika, talán a törököket is meglepte a megváltozott felállásunk. A két szélsőnk és a középpályásaink gyakran felértek a támadásokhoz, így rendre megvoltunk létszámban a támadóharmadban, és kombinatív játékkal többször is zavarba hoztuk a hazai védőket.

Az első félidőben minden statisztikai mutatóban jobbak voltunk ellenfelünknél, s míg a törökök egyetlen kapura tartó lövését a 39. percben jegyezhettük fel, addig mi lőttünk két kapufát (előbb Szoboszlai, majd Holender), kiharcoltunk több szögletet, és néhányszor nagy védésre késztettük a törökök kapusát.

Az első félidőben egyetlen összetevő hiányzott a játékunkból: a gól, ezt leszámítva azonban Marco Rossi nagyon sok biztató dolgot láthatott a pályán.

A szünetben csak a törökök cseréltek, és a változtatással valamelyest sikerült rendezniük a sorokat, a második félidő első tíz perce kiegyenlítettebb csatát hozott, a házigazdák előtt is adódott gólszerzési lehetőség. A 60. percben a magyar válogatott is kihasználta első cserelehetőségét, Sigér Dávid helyére egy újonc, a Dunaszerdahelyen remek formában futballozó Schäfer András érkezett.

A 66. percben a második félidő addigi legnagyobb magyar helyzete maradt ki: Szoboszlai jobb oldali szabadrúgása után Willi Orbán nagy erejű, léc alá tartó fejesét bravúrral ütötte ki Cekir kapus. A 70. percben Szalai Ádám átadta a helyét Nikolics Nemanjának, a csapatkapitányi karszalagot pedig Gulácsi Péternek. Ebben a periódusban teljesen kiegyenlített volt a mérkőzés, de amikor már-már úgy tűnt, mindkét csapat megelégedhet a döntetlennel, a 80. percben Szoboszlai irgalmatlanul nagy gólt lőtt szabadrúgásból: 30 méteres bombáját követően a labda a bal kapufáról vágódott a hálóba, a kapus mozdulni sem tudott rá (0-1)!

A törökök a mérkőzés hajrájában sem tudták nyomás alá helyezni a kapunkat, okosan, taktikusan játszva őriztük az eredményt. A háromperces hosszabbítás végéig a hazaiak helyzetig sem jutottak el, így a magyar válogatott 1984 után ismét legyőzte idegenben a törököket, Marco Rossi együttese bravúrgyőzelemmel kezdte Nemzetek Ligája-szereplését! Folytatás vasárnap, a Puskás Arénában a szerbeket ma 3-1-re legyőző oroszok ellen.

Törökország-Magyarország 2020-09-03
2020.09.3. (csütörtök)
NL2020 B liga - 3. csoport
Törökország TUR
Törökország
Magyarország
Magyarország HUN

Törökország
Törökország
Şenol Güneş
4
Çağlar Söyüncü
7
Kutucu
8
Yandaş
10
Hakan Çalhanoğlu
13
Umut Meraş
15
Merih Demiral
17
Burak Yılmaz
18
Müldür
19
Emre Kılınç
22
Kaan Ayhan
23
Uğurcan Çakır
2
4
5
6
8
9
18
20
Törökország-Magyarország 2020-09-03
Magyarország
Marco Rossi
Magyarország
Cserék
Törökország
Törökország
1
Mert Günok
2
Mehmet Çelik
3
Hasan Ali
5
Okay Yokuşlu
6
Ozan Tufan
9
Kenan Karaman
75'
11
Yusuf Yazıcı
45'
52'
61'
69'
78'
86'
87'
12
Gökhan Akkan
14
Mahmut Tekdemir
16
Orkun Kökçü
20
Ozan Kabak
21
İrfan Can
57'
90'
91'
Magyarország
Magyarország
3
Kecskés Ákos
7
Simon Krisztián
12
Dibusz Dénes
13
Kalmár Zsolt
80'
82'
85'
15
Babati Benjámin
16
Pátkai Máté
17
Schäfer András
59'
19
Cseri Tamás
21
Szőke Adrián
22
Kovácsik Ádám
23
Nikolics Nemanja
70'
75'


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.