Gera Zoltán: Sajnálom az eredményt, de büszke vagyok a csapatra
U21 férfi   |   Csapat   |   2021. március. 27., 20:29
Gera Zoltán: Sajnálom az eredményt, de büszke vagyok a csapatra

Nagyot küzdött, pontot mégsem szerzett a magyar U21-es válogatott Románia ellen. A 2-1-es vereséget követően a szövetségi edző és a játékosok is kiemelték, bosszantó gólt kaptak, de emberhátrányban, nagy nyomás alatt is harcoltak az egyenlítésért.

Emberhátrányban vereség Románia ellen

Emberhátrányban vereség Románia ellen

U21-es válogatottunk az első félidő végén emberhátrányba került a románok elleni Európa-bajnoki mérkőzésen a Bozsik Arénában, a fordulás után egy kontra végén mégis vezetést tudott szerezni. Ellenfelünk azonban nem sokkal később egalizált, majd a hajrában a győztes találatot is megszerezte.

Tovább

A csapatkapitány Bolla Bendegúz a lefújást követően elmondta, készültek rá, hogy ilyen intenzív mérkőzést fognak játszani.

– Tudtuk, hogy sok harc lesz, nagyon tüzes meccs volt ez. Tíz emberrel egy teljes második félidőt végigjátszani nagyon nehéz, de mégis megszereztük a vezetést. Aztán az utolsó pillanatokban szögletből egy elkerülhető gólt kaptunk. Nehéz most szavakat találnom, küzdöttünk emberhátrányban is, és azt gondolom, ha nincs a kiállítás, akkor egészen más eredmény született volna. De nincs olyan, hogy ha… Ebből is tanulnunk kell.

A magyar gól szerzője, Csonka András úgy érezte, nagy nyomást helyezett csapatunkra a román válogatott, ami fokozódott a találata után.

 Úgy jöttünk ki a második félidőre, hogy legalább egy pontot szerettünk volna elhozni. Küzdöttünk végig, de sajnos ez mégsem sikerült. Akkor tudnék örülni a gólomnak, ha nem kaptunk volna ki – fogalmazott a budafoki játékos.

A szövetségi edző, Gera Zoltán kiemelte, büszke a játékosaira, hiszen nagyot küzdöttek emberhátrányban is.

Bosszantó, hogy pontrúgásból gólt kaptunk, és nagyon sajnálom a csapatot, hogy a vezetés megszerzése után nem tudtunk legalább döntetlent elérni. Elmondtam viszont a játékosoknak is az öltözőben, hogy ma is bizonyították, ilyen fiatalon is jó teljesítményekre is képesek. Keretünk nyolcvan százaléka fiatalabb a jelenlegi U21-es korosztálynál, ezért még a következő sorozatban is szerepelhet. A románok elleni mérkőzés megmutatta, hogy ez a jövő csapata, amellyel hosszú távon számolhatunk!


Címkék:

Kapcsolódó hírek