Emberhátrányban vereség Románia ellen
U21 férfi   |   Csapat   |   2021. március. 27., 19:55
Emberhátrányban vereség Románia ellen

U21-es válogatottunk az első félidő végén emberhátrányba került a románok elleni Európa-bajnoki mérkőzésen a Bozsik Arénában, a fordulás után egy kontra végén mégis vezetést tudott szerezni. Ellenfelünk azonban nem sokkal később egalizált, majd a hajrában a győztes találatot is megszerezte.

A hazai társrendezésű U21-es Európa-bajnokság második fordulójában a román válogatott várt Gera Zoltán együttesére. A románok várhatták jobb előjelekkel a találkozót, miután az első fordulóban, szerdán 1-1-es döntetlent játszottak a magasabban rangsorolt hollandokkal, ráadásul a három pont megszerzésétől sem álltak messze. A mieink hatvan percen keresztül jól tartották magukat a németek ellen, de végül 3-0-s vereséggel zárták a találkozót.

Gera Zoltán szövetségi edző két helyen változtatott a németek elleni kezdőcsapaton, Kata Mihály helyén Csonka András, Palincsár Martin posztján pedig Skribek Alen szerepelt az összeállításban. A románok szakvezetője, Adrian Mutu ugyanazt a kezdőcsapatot küldte pályára, mint Hollandia ellen.

A mérkőzés első tíz perce a magyar válogatotté volt, kezdeményezően játszottunk, és Bolla Bendegúz távoli lövésénél nagyot kellett védenie a kapusnak. Az első negyedóra végére kiegyenlítődött a játék, majd a románok átvették az irányítást, egy fejesük, egy veszélyes helyről elvégzett szabadrúgásuk is volt, de nem találtak kaput. A félidő második felében Mezei Szabolcs szabadrúgását a bal felső sarok elől tenyerelte szögletre az ellenfél kapusa, majd a románok is kialakítottak egy nagy lehetőséget, de a befejezésük nem volt pontos. A félidő hajrájában Szőke Adrián egy felugrásnál a karjával eltalálta ellenfelét, a játékvezető második sárga lappal kiállította támadónkat, így döntetlennel, de emberhátrányban fejeztük be a játékrészt.

A második félidőt az emberelőnyben játszó románok kezdték fölényben, de jól álltuk a rohamokat, sőt az első kontránkból megszereztük a vezetést! Kiss Tamás hozta fel a labdát a bal oldalon, majd Bárányhoz passzolt, aki bevárta az érkezőket. Visszakerült a labda bal oldalra Deutsch Lászlóhoz, aki pontosan, remek ütemben centerezett, a kapu elé felérő Csonka András pedig 6 méterről a hálóba helyezett (1–0).

A folytatásban nagy nyomás alá került a kapunk, Gera Zoltán kettős cserével, és szerkezetátalakítással igyekezett megerősíteni a védelmet. A 70. percig tudtuk tartani az eredmény, ekkor Matan indult meg bal oldalról középre a 16-oson belül, majd 15 méterről a kapunk bal oldalába helyezett (1–1). A románok mindent egy lapra feltéve támadtak a góljuk után, több veszélyes lövésük is volt, de a 76. percben Bolla révén mi is veszélyeztettünk egy átlövéssel. Hatalmas munkát végzett mind a kilenc mezőnyjátékosunk, hősiesen védekezve igyekeztük feltartóztatni a románokat, és mindeközben egy-egy kontrával eljutni a kapujukig.

A hajrában aztán a vezető gól is összejött a románoknak a 87. percben: önfeláldozó mentések sorozata után egy szögletet követően Pașcanu elé került a labda, akit már nem tudtunk megállítani (1–2). Az ötperces hosszabbításban a több mint egy félideje emberhátrányban futballozó csapatunk küzdött az egyenlítésért, Bárány révén a gólhoz is igen közel járt, de nem sikerült pontot menteni. Ezzel biztossá vált, hogy a hollandok elleni, keddi csoportzáró mérkőzés eredményétől függetlenül válogatottunk nem jut tovább a csoportkörből.

Magyarország-Románia 20210327
2021.03.27. (szombat)
A csoport
Magyarország HUN
Magyarország
Románia
Románia ROU

Magyarország
Magyarország
Gera Zoltán
3
4
7
8
10
11
12
18
19
21
1
Vlad
2
Boboc
4
Pașcanu
8
Marin
9
Ganea
10
Moruţan
11
Ciobanu
13
Ciobotariu
16
Haruţ
20
Măţan
22
Olaru
Magyarország-Románia 20210327
Románia
Adrian Mutu
Románia
Cserék
Magyarország
Magyarország
1
Auerbach Martin
2
Varju Benedek
5
Huszti András
6
Palincsár Martin
9
Bíró Bence
13
Tamás Olivér
66'
14
Hinora Kristóf
15
Kata Mihály
66'
17
Bárány Donát
51'
58'
66'
73'
20
Bukta Csaba
88'
22
Kovács Péter
23
Kovácsréti Márk
Románia
Románia
3
Raul Opruț
5
Radu Dragusin
6
Marco Dulca
7
George Cîmpanu
12
Mihai Aioani
14
Răzvan Oaidă
15
Andrei Chindriș
17
Octavian Popescu
85'
18
Cătălin Itu
88'
19
Ștefan Vlădoiu
21
Adrian Petre
60'
91'
23
Mihai Eșanu


Címkék:

Kapcsolódó hírek