Elrontottuk az elejét, kétgólos vereség Skóciában
U21 férfi   |   Csapat   |   2023. október. 13., 22:29
Elrontottuk az elejét, kétgólos vereség Skóciában

U21-es válogatottunk rosszul kezdte a skótok elleni motherwelli Eb-selejtező mérkőzést, az első tíz percben kétgólos hátrányba került, és innen már nem sikerült felállnia.

U21-es válogatottunk két győzelemmel kezdte meg az Eb-selejtező sorozatot, de a skótok elleni meccs volt az első, amelyen nálunk magasabban rangsorolt riválissal mérkőztünk meg a csoportban.

A skót válogatott az első selejtezőjén 1-0-ra maradt alul Spanyolországban, de nagyon jól játszott azon a mérkőzésen, így borítékolható volt, hogy kemény 90 perc vár ránk a motherwelli Fir Parkban.

Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, nem tudtuk felvenni a megfelelő ritmust, a skótok pedig kihasználták ezt, és Bowie révén az első támadásukból megszerezték a vezetést, a 7. percben ráadásul Bowie újból, ezúttal fejesből is bevette a kapunkat. Nem állt össze a védekezésünk, kétgólos előnyük tudatában is a skótok voltak veszélyesebbek, Hegyi Krisztiánnak több nagy védést is be kellett mutatnia, hogy ne szálljon el minden remény már az első félidőben.

A 23. percben Németh András megsérült, Lisztes Krisztián állt be helyette, és a 31. percben tovább romlott a helyzet, Benczenleitner szabálytalankodott a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Doak magabiztosan értékesítette (3-0). A mieink az első félidő utolsó tíz percére tértek magukhoz, ebben a periódusban már vezettünk néhány ígéretes akciót, és a 43. percben a szépítés is összejött, Kocsis szöglete után Kovács Barnabás megszerezte a szépítő gólunkat (3-1).

Rosszkor jött a szünet, főleg hogy a fordulás után megtört az első félidő végi lendületünk. Ebben a periódusban kiegyenlített volt a meccs, de a támadójátékunk nem volt elég pontos, kevés alkalommal jutottunk el az ellenfél kapujáig. Gera Zoltán cserékkel próbált frissíteni, de az új játékosok sem hozták meg azt a lendületet, amire szükség lett volna a zárkózáshoz. A hajrában Lisztes Krisztiánnak volt egy veszélyes lövése, amelyet szögletre tolt a kapus, majd a hosszabbításban egy lesgólt is szereztünk, de érvényes találat nem született, a skótok az első félórában nyújtott visszafogott teljesítményünket kihasználva 3-1-re megnyerték a találkozót.

A mieink legközelebb kedden 17.45-kor lépnek pályára, az ellenfél a Máltán 2-0-s győzelmet arató belga válogatott lesz az Új Hidegkuti-stadionban.

 Ez volt ennek a korosztálynak az eddigi legrosszabb mérkőzése. Rosszul kezdtünk, teljesen bealudtunk a meccs elején, emellett sok egyéni hibát követtünk el, az ellenfél pedig könyörtelenül kihasználta ezeket. Próbáltunk visszajönni a mérkőzésbe, de az ellenfél teljesen megérdemelten nyerte meg a találkozót. Négy nap múlva újabb selejtező következik, ezért mielőbb talpra kell állnunk, mert ennél sokkal összeszedettebb teljesítmény kell a belgák ellen – mondta a mérkőzés után Gera Zoltán.

Skócia-Magyarország 3-1 (3-1)
Magyarország: Hegyi Krisztián - Szabó Alex (Debreceni Ákos, 79.), Iyinbor Patrick, Csinger Márk - Kovács Mátyás, Kovács Barnabás (Kosznovszky Márk, 79.), Baráth Péter, Benczenleitner Barna - Kocsis Dominik (Katona Bálint, 59.), Németh András (Lisztes Krisztián, 23.), Vancsa Zalán (Kerezsi Zalán, 59.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek