Belgiumban zárjuk az Eb-selejtező sorozatot, búcsúzik egy korosztály
U21 férfi   |   Csapat   |   2024. október. 14., 14:26
Belgiumban zárjuk az Eb-selejtező sorozatot, búcsúzik egy korosztály

U21-es válogatottunk kedden 18 órakor Leuvenben, a belgák ellen lép pályára utolsó Eb-selejtezőjén.

A mieink a múlt héten 2-1-re legyőzték Máltát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, de miután a belgák nyerni tudtak Skóciában, biztossá vált, hogy a magyar válogatott a negyedik helyen zárja az Eb-selejtező sorozatot. A keret 2002-es és 2003-as születésű labdarúgói számára a belgák elleni összecsapás lesz az utolsó mérkőzés utánpótlás-válogatott játékosként, a búcsúzó labdarúgók szeretnék szépen zárni a korosztályos csapatokban töltött éveket.

– Ebből a szempontból különleges mérkőzés lesz a keddi, fontosnak érzem, hogy szépen búcsúzzak az utánpótlás-válogatottól – mondta az mlsz.hu-nak Baráth Péter, a válogatott csapatkapitánya. – Nehéz dolgunk lesz, hasonló mérkőzésre számítok, mint amit tavaly Budapesten játszottunk a belgák ellen. Akkor nem álltunk messze a pontszerzéstől, ellenfelünk csak a második félidőben, egy átlövésgóllal tudta megszerezni a három pontot. Azon a mérkőzésen a szünet után nekünk is voltak lehetőségeink, de el kell ismerni, hogy a játék képe alapján a belgák rászolgáltak a győzelemre. Kedden is elsősorban a szervezett védekezést kell szem előtt tartanunk, ellenfelünk várhatóan ezúttal is labdabirtoklási fölényben futballozik majd, nekünk leginkább a labdaszerzések utáni gyors akciókból lehetnek lehetőségeink.

A belgák számára kifejezetten fontos lesz a leuveni összecsapás, a második hely megszerzéséhez ugyan már egy pont is elég lenne nekik, de ahhoz, hogy esélyük legyen bekerülni a legjobb csoportmásodikok közé (így pótselejtező nélkül juthatnának ki a jövő évi, szlovákiai U21-es Európa-bajnokságra), mindenképpen nyerniük kell.

A válogatott vasárnap délelőtt még Telkiben edzett, majd útra kelt, és este érkezett meg brüsszeli szállására. A hétfő délutáni edzést már a kedden 18 órakor kezdődő leuveni Eb-selejtező helyszínén tartja meg Szélesi Zoltán szövetségi edző.

A csoport állása az utolsó forduló előtt:

1. Spanyolország 25 pont
2. Belgium 19 pont
3. Skócia 16 pont
4. Magyarország 13 pont
5. Kazahsztán 6 pont
6. Málta 0 pont 

Ami a mieink keretét illeti, Csinger Márk a máltaiak ellen begyűjtötte a harmadik sárga lapját a sorozatban, ezért ő nem léphet pályára Leuvenben, rajta kívül a kisebb sérüléssel bajlódó Geiger Bálint sem utazott el Belgiumba. A Szélesi Zoltán vezette szakmai stáb ugyanakkor számíthat Hegyi Krisztián játékára, aki az edzőtáborozás elején betegség miatt kihagyott néhány edzést, de az utóbbi napokban már teljes értékű edzésmunkát végzett.

A válogatott vasárnap délelőtt még Telkiben edzett, majd este érkezett meg brüsszeli szállására. A hétfő délutáni edzést már a kedden 18 órakor kezdődő leuveni mérkőzés helyszínén tartja meg Szélesi Zoltán szövetségi edző.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Dala Martin (Fehérvár FC)
Hegyi Krisztián (Motherwell)
Pécsi Ármin (Puskás Akadémia)

Védők:

Baráth Péter (Rakow)
Debreceni Ákos (Kazincbarcika)
Szabó Alex (Budapest Honvéd)
Yaakobishvili Antal (Girona)
Vas Gábor (Paksi FC)

Középpályások:

Benczenleitner Barna (Bp. Honvéd)
Eördögh András (Tatabánya)
Komáromi György (Maribor)
Kosznovszky Márk (MTK Budapest)
Okeke Michael (Manchester City)
Vajda Botond (DVSC)
Vitális Milán (DAC)

Támadók:

Klausz Milán (NK Nafta 1903)
Dénes Csanád (ZTE FC)
Gruber Zsombor (Ferencváros)
Németh András (Münster)
Kocsis Dominik (DVSC)
Szűcs Tamás (DVSC)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

 Nehéz meccsen nyertünk Málta ellen
Nehéz meccsen nyertünk Málta ellen

U21-es válogatottunk a 26. percre kétgólos előnyre tett szert az Új Hidegkuti Nándor Stadionban Málta ellen, de a folytatás a vártnál nehezebb ...

Utolsó Eb-selejtezőire készül az U21-es válogatott
Meccsbeszámoló
Belgiumban zárjuk az Eb-selejtező sorozatot, búcsúzik egy korosztály

U21-es válogatottunk a 26. percre kétgólos előnyre tett szert az Új Hidegkuti Nándor Stadionban Málta ellen, de a folytatás a vártnál nehezebb ...