Nehéz meccsen nyertünk Málta ellen
U21 férfi   |   Csapat   |   2024. október. 10., 22:01
 Nehéz meccsen nyertünk Málta ellen

U21-es válogatottunk a 26. percre kétgólos előnyre tett szert az Új Hidegkuti Nándor Stadionban Málta ellen, de a folytatás a vártnál nehezebb lett, végül 2-1-re nyertük meg a találkozót.

A magyar U21-es válogatott utolsó hazai mérkőzését játszotta az aktuális Eb-selejtező sorozatban, az ellenfél a máltai válogatott volt.

A mieink tavaly 3-0-ra nyertek Máltán, de a szigetországi csapat akkor is bizonyította, hogy kellemetlen ellenfél tud lenni. A magyar válogatott a várakozásoknak megfelelően gyorsan kézbe vette az irányítást, és a 13. percben Németh András 17 méteres lövésével megszerezte a vezetést (1-0). A máltaiak sem mondtak le a gólszerzés lehetőségéről, voltak ígéretesebb akcióik, de a 26. percben Gruber Zsombor jól eltalált lövésével megdupláztuk az előnyt (2-0). Ha kicsit jobban koncentrálunk a befejezéseknél, még a szünet előtt lezárhattuk volna a meccset, de az ellenfél kapuja előtt nem voltunk kellően koncentráltak, és így kétgólos vezetésnél ért véget a játékrész.

A második félidő nem kezdődött jól, egy labdavesztés után Pécsi Ármin szabálytalankodott a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Zammit magabiztosan értékesítette (2-1).



A gól felhozta a vendégeket, és kissé megfogta a mieinket, s bár továbbra is domináltunk, a kapu előtti hatékonyság hiányzott a játékunkból. Szélesi Zoltán hármas cserével frissített a félidő derekán, de a hajrá így nehezebb lett, mint amire számítottunk, a máltaiak hősiesen védekeztek, és egy-egy alkalommal a védősorunkat is zavarba tudták hozni.

Az eredmény a lefújásig nem változott, 2-1-re megnyertük a mérkőzést, ezzel 13-ra növeltük pontjaink számát a csoportban. Válogatottunk jövő kedden Belgiumban zárja az Eb-selejtező sorozatot.

– A kezünkben volt a lehetőség, hogy az első félidőben lezárjuk a mérkőzést, de 2-0 után több nagy helyzetet is kihagytunk – mondta a mérkőzés után Szélesi Zoltán szövetségi edző. – A szünet után egyetlen hiba elég volt ahhoz, hogy a máltaiak nyílttá tegyék a meccset, és onnantól megváltozott a találkozó lélektana, az ellenfelünket felhozta, bennünket pedig lenyomott a gól. Ezt követően sem éreztem, hogy benne lett volna a mérkőzésbe a pontvesztés, de kétségtelen, hogy nem játszottunk jól, már nem jöttek azok a megoldások a kapu előtt, amelyek a szünet előtt még nagy helyzeteket eredményeztek. Kedden, Belgiumban egy teljesen másfajta mérkőzés vár ránk, mostantól azon dolgozunk, hogy a lehető legjobban felkészüljünk az Eb-selejtező sorozat zárására.

Magyarország-Málta 2-1 (2-0)
Magyarország: Pécsi Ármin - Baráth Péter, Yaakobihvili Antal, Csinger Márk - Komáromi György (Vajda Botond, 88.), Okeke Michael (Szűcs Tamás, 63.), Kosznovszky Márk, Benczenleitner Barna - Gruber Zsombor (Kocsis Dominik, 63.), Németh András (Klausz Milán, 93.), Vitális Milán (Dénes Vilmos, 63.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Utolsó Eb-selejtezőire készül az U21-es válogatott
Utolsó Eb-selejtezőire készül az U21-es válogatott

Szélesi Zoltán szövetségi edző 23 játékost hívott meg a Málta és Belgium elleni Európa-bajnoki selejtezőkre készülő korosztályos válogatottba.

Szoros vereség Spanyolország ellen
Meccsbeszámoló
Nehéz meccsen nyertünk Málta ellen

Szélesi Zoltán szövetségi edző 23 játékost hívott meg a Málta és Belgium elleni Európa-bajnoki selejtezőkre készülő korosztályos válogatottba.