Az U21-esekre is egy nagyon erős horvát válogatott vár
U21 férfi   |   Csapat   |   2019. október. 09., 21:12
Az U21-esekre is egy nagyon erős horvát válogatott vár

A horvát U21-es válogatott a BL-ben és az Európa-ligában edződő játékosokkal érkezik Zalaegerszegre, ahol pénteken este mérkőzik meg a Gera Zoltán vezette magyar csapattal.

U21-es válogatottunk hétfő óta készül együtt Telkiben soron következő két felkészülési mérkőzésére. Egy nappal A-válogatottunk horvátországi Eb-selejtezője után, pénteken 20.00 órakor a ZTE Arénában a két ország U21-es csapatai is összemérik erejüket, jövő kedden pedig a 2021-es U21-es Eb két házigazdája játszik egymással Celjében, vagyis szlovén-magyar találkozót rendeznek. 

Gera Zoltán szövetségi edző egyik mérkőzésen sem számíthat a sérüléssel bajlódó Kovácsréti Márk játékára, a kisvárdai támadó ezért hazautazott az edzőtáborból, helyére Szabó Máté és Palincsár Martin kapott meghívót a keretbe. Válogatottunk hétfőtől szerdáig Telkiben készült az előttünk álló mérkőzésekre, de csütörtökön délután már a meccs helyszínén, a ZTE Arénában edz a csapat.

A horvátok erős kerettel érkeznek Zalaegerszegre, legértékesebb játékosaik közül négyen a Bajnokok Ligájában szereplő Dinamo Zagreb labdarúgói, de érdemes kiemelni a CSZKA Moszkvában játszó Kristijan Bistrovicot és a francia Lille csapatában futballozó Domagoj Bradaricot is. 

– Két nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, de mindig az erős riválisok ellen lejátszott összecsapások tapasztalatai segíthetik legjobban egy csapat fejlődését – mondta Gera Zoltán az mlsz.hu-nak. – Továbbra is az út elején járunk, igyekszünk kialakítani az optimális keretet, ennek érdekében több új játékost is kipróbálunk a soron következő mérkőzéseken. Az elmúlt napokban igyekeztünk kijavítani a szeptemberi mérkőzéseken elkövetett hibáinkat, és erősíteni a futballistákban azokat az alapelveket, amelyekre a játékunk épül. Az edzésmunkával, a játékosok hozzáállásával elégedett vagyok, de mindig a mérkőzések mutatják meg, hogy mennyit sikerül előrelépnie a csapatnak.

A zalaegerszegi mérkőzésre szóló jegyek 500 forintba kerülnek, és megvásárolhatók a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, valamint a meccs napján 18 órától a helyszínen. Általános iskolás csoportok részére csütörtökön délig ingyenjegyek igényelhetők ITT.

Az U21-es válogatott októberi programja:

Október 11, 20.00
Magyarország-Horvátország, ZTE Aréna

Október 15., 18.00
Szlovénia-Magyarország, Celje

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Demjén Patrik (ZTE FC)
Varga Ádám Gábor (Soroksár)
Varga Ádám (Tiszakécske)

Védők: 

Bolla Bendegúz (ZTE FC)
Kovács Krisztián (Győri ETO)
Varjas Zoltán (Komárno)
Nagy Zsombor (MTK Budapest)
Szalai Attila (Apollón)
Tóth Bence (Vasas)
Majnovics Martin (Mattersburg)

Középpályások: 

Banó-Szabó Bence (Budapest Honvéd)
Szabó Bence (DVTK)
Kiss Bence (Haladás)
Hinora Kristóf (Vasas)
Tajti Mátyás (Zagleibe Lubin)
Schäfer András (Chievo)
Csonka András (Ferencváros/Soroksár)

Támadók:

Csoboth Kevin (Benfica)
Korbély Kristóf (DVTK)
Palincsár Martin (MTK Budapest)
Szabó Máté (Budafok)
Szánthó Regő  (Győri ETO)
Bíró Bence (Guimares)
Májer Milán (Gyirmót)


Címkék:

Kapcsolódó hírek