A csoport meglepetéscsapata vár az U21-esekre
U21 férfi   |   Csapat   |   2021. november. 15., 18:53
A csoport meglepetéscsapata vár az U21-esekre

U21-es válogatottunk a múlt heti, lettek elleni 1-0-s felcsúti siker után az Eb-selejtező csoportja második helyén álló izraeli válogatottal mérkőzik meg Petah Tikvában, magyar idő szerint kedden 18.40-kor.

Megszereztük a három pontot a lettek ellen

Megszereztük a három pontot a lettek ellen

Férfi U21-es válogatottunk Szánthó Regő találatával legyőzte a lett csapatot a Pancho Arénában. Gera Zoltán csapata így már hét ponttal áll Eb-selejtező csoportjában.

Tovább

Az izraeli csapat eddigi szereplése meglepetésnek számít, hiszen nemcsak Magyarországon, hanem Lengyelországban is begyűjtötte a három pontot, sőt a németek otthonában is csupán néhány perc választotta el a győzelemtől (a németek az utolsó percekben 1-2-ről 3-2-re fordítottak).

Az izraeliek jelenleg öt ponttal előzik meg a magyar csapatot, így ahhoz, hogy válogatottunknak a tavaszi négy fordulóra reális esélye maradjon az első két hely valamelyikének megszerzésére, győzelemre van szükség kedden este. A lettek elleni mérkőzést követően az A-válogatottban múlt héten debütáló Balogh Botond csatlakozott a csapathoz, így őt is pályára küldheti Gera Zoltán szövetségi edző az összecsapáson. A múlt pénteki mérkőzésen szerepet kapott labdarúgók mindegyikére számíthat a szakmai stáb, a 22 fős utazó keret minden tagja egészségesen várja a meccset, amelyet az előrejelzések alapján kellemes időjárási körülmények között, 23-24 fokban rendeznek meg kedden este. 

– Jót tett a csapatnak a lettek elleni győzelem, az önbizalom és a hangulat szempontjából is fontos volt a múlt heti siker – mondta az mlsz.hu-nak a HoMoshava Stadionban megtartott hétfői edzés után Gera Zoltán szövetségi edző. – Az elmúlt napokban nagy hangsúlyt helyeztünk a regenerációra, ennek köszönhetően a keret minden tagja megfelelő állapotban várja a mérkőzést. Az izraeli csapatról közeli élményünk van, szeretnénk visszavágni az első fordulóbeli vereségért. Kielemeztük az eddigi Eb-selejtezőjüket is, ez alapján egy hasonlóan kemény, küzdelmes mérkőzés várható, mint a gyirmóti volt az első fordulóban. A szeptemberi mérkőzésen elsősorban a támadójátékunkban láttam hiányosságokat, ezen a fronton mindenképpen javulnunk kell, emellett el kell kerülnünk a nagyobb védelmi hibákat, mint amilyenek az első mérkőzésen végül a vereségünkhöz vezettek.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Hegyi Krisztián (West Ham)
Kovács Péter (Szolnok)
Veszelinov Dániel (DAC)

Védők:

Balogh Botond (Parma)
Varju Benedek (MTK Budapest)
Mocsi Attila (Haladás)
Csóka Dániel (Wimbledon)
Csontos Dominik (Ferencváros)

Középpályások:

Huszti András (ZTE FC)
Major Sámuel (Liefering)
Csongvai Áron (Újpest FC)
Szendrei Norbert (MOL Fehérvár)
Hidi M Sándor (Vasas)
Mezei Szabolcs (MTK Budapest)
Baráth Péter (DVSC)
Kerkez Milos (AC Milan)

Támadók:

Szánthó Regő (Ferencváros)
Bukta Csaba (Altach)
Soltész Dominik (DVSC)
Tóth-Gábor Kristóf (Haladás)
Németh András (Genk)
Skribek Alen (ZTE FC)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek