Változások az U21-es keretben
U21 férfi   |   Archívum   |   2014. március. 03., 16:48
Változások az U21-es keretben

Holman Dávid és Windecker József sérülés miatt hiányzik a szerdai, skótok elleni mérkőzésről.

Az U21-es válogatott kedden reggel utazik el a skóciai Dundee-be, ahol szerdán este 20.30 órakor mérkőzik meg a házigazdák korosztályos csapatával. A korábban a keretbe jelölt Holman Dávid és Windecker József sérülése miatt nem lehet ott a mérkőzésen, helyükre Nagy Gergő és Jagodics Márk került az együttesbe. A válogatottat megbízott vezetőedzőként Csábi József irányítja, aki korábban az A-válogatott szakmai stábjában dolgozott, így tökéletesen ismeri az U21-es korosztály játékosait is.

- Megtiszteltetés számomra, hogy felkértek a válogatott irányítására, még akkor is, ha csak egyszeri megbízatásról van szól. Szakmailag nehéz feladatom van, hiszen az utolsó pillanatban kerültem a csapat mellé, de az A-válogatottnál töltött három és fél év miatt úgy éreztem, el kell vállalnom a csapat irányítását - mondta az mlsz.hu-nak Csábi József. - A saját csapatom játékosait jól ismerem, az A-válogatott stábtagjaként folyamatosan figyeltem a teljesítményüket, hiszen ez a korosztály a felnőtt nemzeti csapat előszobájának tekinthető. Az elmúlt napokban igyekeztem minél több információt begyűjteni a skótokról, megnéztem három mérkőzésüket, ezek alapján próbálunk minél jobban felkészülni a találkozóra. A skótok játékában részben felfedezhetőek a brit stílusjegyek, de a modern, technikás futballból is sok játékelemet átvettek, több olyan labdarúgójuk is van, akit angol élvonalbeli csapatnál vesznek számításba.

A skót válogatott Eb-selejtező csoportjában jelenleg a harmadik helyen áll, öt mérkőzésből két győzelem, egy döntetlen és két vereség a mérlege.

A magyar válogatott utazó kerete:

Kapusok:

Jova Levente (Ferencvárosi TC)
Gyűrű László (Szombathelyi Haladás)

Védők:

Szolnoki Roland (Videoton FC)
Poór Patrik (MTK Budapest)
Jagodics Márk (Ajka)
Kelemen Dávid (MTK Budapest)
Lang Ádám (Győri ETO FC)
Batik Bence (MTK Budapest)
Baráth Botond (Budapest Honvéd)
Tamás Márk (Puskás Akadémia FC)

Középpályások:

Szakály Attila (Szombathelyi Haladás)
Ugrai Roland (Ferencvárosi TC)
Gyurján Bence (Szombathelyi Haladás)
Vécsei Bálint (Budapest Honvéd)
Vass Patrik (MTK Budapest)
Kovács István (Videoton FC)
Kleinheisler László (Videoton FC)
Nagy Gergő (Budapest Honvéd)

Támadók:

Radó András (Szombathelyi Haladás)
Bacsa Patrik (Diósgyőri VTK)

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből
Meccsbeszámoló
U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.