U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

2017-09-06 13:47:17 |

A magyar U21-es válogatottnak keményen meg kellett harcolnia a három pontért Málta ellen, de egy utolsó pillanatokban szerzett találattal 2-1-re nyerni tudott keddi, gyirmóti Eb-selejtezőjén.

Hiába vertük múlt pénteken 2-1-re a németeket Padernbornban felkészülési mérkőzésen, a szakmai stáb és a játékosok végig úgy készültek, hogy Málta alaposan megnehezíti a dolgunkat Gyirmóton, és akárcsak a szigetországi válogatott előző ellenfeleinek, nekünk is keményen meg kell küzdenünk a győzelemért. Az előrejelzés pontosnak bizonyult, Málta valóban kemény ellenfél volt, csapatunknak a 92. percben sikerült megszereznie a győztes találatot. A helyzetek száma alapján ugyanakkor megérdemelt a sikerünk, a gólokon kívül két kapufát lőttünk, ziccereket hibáztunk el, és a máltai kapusnak is volt egy-két nagy bravúrja.

- Az első félidő helyzetei alapján a máltaiak nem szólhattak volna egy szót sem, ha 3-1 vagy 4-1 az eredmény a szünetben, azzal, hogy kihagytuk a lehetőségeket, saját magunk dolgát nehezítettük meg - mondta a találkozót követően Kecskés Ákos, a mieink csapatkapitánya. - A második félidőben nehezebb dolgunk volt, az ellenfél már csak az eredmény tartására törekedett, megszállta saját tizenhatosának előterét, és nagyot kellett küzdenünk, hogy megtörjük az ellenállását. Bár egy-két kontrával eljutottak a kapunkig a máltai támadók, a védőfeladatokat tekintve nem volt sok dolgom a mérkőzésen, mégis rengeteget kellett futnom, folyamatosan figyelni kellett a máltai kapu elől visszalőtt labdákra, emellett belépni a támadásokba, és felérni a szögletekhez, szabadrúgásokhoz.

Szögletből tizennégyet végeztünk el, emellett szabadrúgásból is jó néhányat lőhettünk, végül egy ilyen játékhelyzetből szereztük meg a győztes találatot, Zsótér Donát bal oldali szabadrúgására Lenzsér Bence érkezett tökéletesen, és bólintott a bal sarokba. Az első gólunkat szerző Bíró Bence szerint a drámaira sikeredett befejezés ellenére a csapat taktikája végig jól működött, a keményen védekező máltaiak azonban jól állták a sarat, és a hajráig szerencsével sem álltak hadilábon.

- Nem leptek meg bennünket a máltaiak, arra alapoztuk a taktikánkat, hogy a védekezésre helyezik a hangsúlyt, és ez be is igazolódott - pillantott vissza a meccsre a portugál Vitoria Guimares légiósa. - Megvoltak a bejátszható területek, viszont amikor visszaléptünk a labdákért, hátulról folyamatosan nyomást gyakoroltak ránk az ellenfél játékosai, végig agresszívan, keményen védekeztek. Sajnálom, hogy a vezetőgól megszerzése után egy figyelmetlenség miatt elúszott az előnyünk, de elsősorban amiatt vált nehézzé a meccs, hogy kihagytuk a lehetőségeket. Örülünk a győzelemnek, mert egy kellemetlen stílusú, nehéz ellenfél szemben szereztük azt meg, meggyőződésem, hogy a máltai csapat még okoz meglepetéseket a csoportban. Lesznek persze ennél is nehezebb mérkőzéseink, de a jó rajt lendületet adhat a folytatásra. Egy ilyen keményen megharcolt siker a csapategység erősítésében is segíthet, de bízom benne, hogy a teljesítményünket tekintve is sikerül meccsről meccsre előrelépnünk.

HUN_MLT_0905_U21_8|

A magyar válogatott október 5-én a 2019-es Eb házigazdáját, Olaszországot fogadja, öt nappal később pedig Isztambulban lép pályára a törökök ellen. A török válogatott kedden Belgium játszott 0-0-ás döntetlent, a csoport másik keddi összecsapásán a svédek 4-0-ra legyőzték Ciprust.

A magyar U21-es válogatott további Eb-selejtezős programja:

2017:

október 10.: Törökország-Magyarország
november 10.: Magyarország-Svédország
november 14.: Ciprus-Magyarország

2018:

március 22.: Magyarország-Ciprus
március 26.: Belgium-Magyarország
szeptember 7.: Svédország-Magyarország
szeptember 11.: Magyarország-Belgium
október 12.: Málta-Magyarország
október 16.: Magyarország-Törökország


Kapcsolódó cikkek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből

Michael Boris szövetségi edző szerint a Málta ellen, keddi Eb-selejtezőn a mieink tölthetik be azt a szerepet, mint amit pénteken a németek, viszont a várható labdabirtoklási fölényt győzelemre kell váltani.

U21: Motiváltan készül a németek ellen a válogatott

Pénteken 18.00 órakor Padernbornban, az Eb-címvédő németek ellen lép pályára a magyar férfi U21-es válogatott.

U21: az Eb-címvédő ellen főpróbázik a csapat

U21-es válogatottunk szeptember 5-én megkezdi szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban, de előtte, szeptember 1-jén az Eb-címvédő németek otthonában lép pályára.

Főszponzoraink
Szponzoraink

Minden jog fenntartva 2017