U21: szoros meccset játszottunk a sztárokkal teletűzdelt spanyolokkal
U21 férfi   |   Archívum   |   2014. szeptember. 04., 17:48
U21: szoros meccset játszottunk a sztárokkal teletűzdelt spanyolokkal

U21-es válogatottunk 65 percig döntetlenre állt a spanyolokkal a Pancho Arénában rendezett Európa-bajnoki selejtezőn, a vendégek végül Saul Niguez találatával 1-0-ra megnyerték a találkozót.

U21-es válogatottunk az Eb-selejtező csoportot hibátlan teljesítménnyel vezető, sztárklubokban (Liverpool, Bayern, Atletico, Barcelona, Newcastle, Sevilla) pallérozódó játékosokkal felálló spanyolokat fogadta Felcsúton. A mieink már a találkozó előtt sem voltak versenyben a továbbjutásért, míg a vendégek számára egyetlen pont is elegendő volt ahhoz, hogy matematikailag is bebiztosítsák első helyüket.

A mérkőzés első helyzete Vécsei Bálint nevéhez fűződött, a balösszekötő helyéről, 22 méterről ellőtt labda nem sokkal kerülte el a bal sarkot. Egy perccel később már a spanyolok kerültek közel a gólszerzéshez, Tamás Márk szabálytalankodott a magyar 16-oson belül, a megítélt büntetőt azonban Muniain elhibázta, a bal alsó sarok mellé lőtt.

A folytatásban a magyar válogatott fegyelmezetten védekezett, így a spanyolok hiába birtokolták a labdát, ritkán találtak szabad területet, amikor pedig megjátszották a támadókat, akkor védőinknek sikerült hatástalanítaniuk az akciót. Egy-két spanyol lehetőség így is adódott a kapunk előtt, de az első 45 percben nem született gól. Magyar részről nem jegyezhettünk fel kapura tartó lövést az első félidőben, a spanyolok már a saját térfelük közepén megszerezték a támadóinknak fellőtt labdákat.

A szünetben Dajka László cserélt, lehozta a balhátvéd Farkas Norbertet és Vass Patrik személyében egy támadót küldött pályára. A csapat átszervezése után bátrabbá vált a játékunk, feljebb toltuk a védekezésünket, ennek eredményeképpen gyakrabban megjelentünk az ellenfél kapuja előtt. A védekezésre azonban nem jutott annyi energia, mint az első félidőben, és ezt ki is használták a spanyolok: a 66. percben Gerard Deulofeu tört kapura a balösszekötő helyén, az Atletico Madrid játékosát, Saul Niguezt hozta játékba, aki 13 méterről kapura lőtt, a labda Jova Leventét is érintve a kapu közepébe pattant (0-1).

A mieink az utolsó pillanatokig hajtottak az egyenlítő gólért, voltak veszélyes pontrúgásaink, egy akció végén pedig Ugrai Roland előtt adódott lehetőség, de a Ferencváros támadója nagy helyzetben lövés helyett passzolni próbált - pontatlanul. A vendégek is szerezhettek volna gólt a végén, de az eredmény a lefújásig nem változott, a spanyolok - akárcsak a két csapat őszi mérkőzésén - 1-0-ra nyertek, és megnyerték az Eb-selejtező csoportot.

A magyar válogatott hétfőn 17 órakor Szarajevóban, a bosnyákok elleni mérkőzéssel zárja az Európa-bajnoki selejtező sorozatot.

u21_2|

- Jól kezdtünk, de pár perc után átvette az irányítást a spanyol válogatott - mondta a mérkőzés után Dajka László. - Ezt követően szervezetten védekeztünk, de legfeljebb kontrákból volt esélyünk helyzetbe kerülni, az ellenfél beszorított bennünket a saját kapunk elé. A második félidőt jobb játékkal indítottuk, többet volt nálunk a labda, de helyzeteket nehezen alakítottunk ki. A kapott gól után is volt tartás és lelki erő a játékosokban, mindent elkövettünk az egyenlítésért. A világ egyik legjobb korosztályos válogatottja megérdemelt győzelmet aratott ellenünk, de voltak biztató jelek a játékunkban, úgy gondolom, jó úton járunk, és ha nem is egy spanyol válogatottal, de az erősségben közvetlenül mögötte álló válogatottakkal előbb-utóbb felvehetjük a versenyt.

Magyarország-Spanyolország 0-1 (0-0)
Magyarország: Jova Levente - Szolnoki Roland, Tamás Márk, Kelemen Dávid, Farkas Norbert (Vass Patrik, 46.) - Windecker József (Baráth Botond, 75.), Poór Patrik, Vécsei Bálint - Bese Barnabás, Ugrai Roland, Bacsa Patrik (Márkvárt Dávid, 69.)
Spanyolország: Pacheco - Javi Manquillo, Sergi Gómez, Marc Muniesa, Huan Bernat - Saul Niguez, Sergi Roberto (Ruben Pardo, 85.), Denis Suárez - Iker Muniain (Pablo Sarabia, 65.), El Haddadi (Ayoze Perez, 77.), Gerard Deulofeu
Gólszerző: Saul Niguez a 66. percben


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből
Meccsbeszámoló
U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.