U21: Robert Kilin bátor játékot kér
U21 férfi   |   Archívum   |   2015. szeptember. 02., 20:35
U21: Robert Kilin bátor játékot kér

Csütörtökön 15.00 órakor, Liechtensteinben kezdi meg Európa-bajnoki selejtezős szereplését a magyar U21-es válogatott. A mieink szerdán megérkeztek a találkozó helyszínére, ahol délután egy edzést is tartott Robert Kilin szövetségi edző.

A magyar korosztályos válogatott csütörtök kora reggel indult útnak Budapestről, és Zürich érintésével érkezett meg a holnapi találkozó helyszínére, Eschen Maurenbe. Robert Kilin szövetségi edző délután jó egyórás edzést tartott a kerettagoknak, akik kivétel nélkül egészségesen várják az összecsapást, mindannyian teljes értékű munkát végeztek szerdán.

A gyakorlást szűkített területen, gyors, pörgős játék zárta, hasonló stílusú futballt vár a szakmai stáb a holnapi összecsapáson is, melyen gyors, kreatív támadójátékra lesz szükség a liechtensteiniek ellen annak érdekében, hogy minél több helyzetet tudjunk kialakítani.

Az mlsz.hu-nak nyilatkozva Mervó Bence elmondta, hogy nemcsak a győzelemre kell törekedni csütörtökön, hanem arra is, hogy minél több gólt szerezve nyerjünk, mert a végelszámolásnál még ennek is lehet jelentősége. Ugyanakkor Robert Kilin szövetségi edző felhívta a a figyelmet arra is, hogy az esélyesség fogalma csak papíron létezik, amikor pályára lépnek a csapatok, mindig 0-0 az állás, ahhoz, hogy az esélyesség az eredményben is megmutatkozzon, maximális koncentráció és akarás szükségeltetik.

2|

- Bátran, kezdeményezően, felelősségteljesen kell játszanunk a mérkőzésen. Fontos, hogy dinamikusan futballozzunk, és ha eladjuk a labdát, törekedjünk az azonnali visszaszerzésére. A mai edzés után úgy éreztem, a játékosok megértették, mit kértem tőlük, bízom benne, hogy a holnapi mérkőzésen is hasonló hozzáállást látok tőlük - mondta az mlsz.hu-nak a szövetségi edző.

A csoportunkban egy másik mérkőzést is rendeznek csütörtökön, az albánok az izraeli válogatottat fogadják. A 15.00 órakor kezdődő Liechtenstein-Magyarország mérkőzés alakulásáról az MLSZ hivatalos Facebook-oldalán élőben beszámolunk.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből
Meccsbeszámoló
U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.