U21: Prosser duplája egy pontot ért Albánia ellen
U21 férfi   |   Archívum   |   2015. október. 13., 20:36
U21: Prosser duplája egy pontot ért Albánia ellen

U21-es válogatottunk kétszer is hátrányba került az albánok elleni Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen, de mindkétszer egyenlített, és 2-2-es döntetlennel zárta a találkozót.

U21-es válogatottunk a szeptemberi, Liechtenstein elleni 6-0-ás sikert követően a múlt héten ismét idegenben lépett pályára, az Eb-selejtező sorozatban, Portugália ellen viszont nem sikerült a bravúrpont megszerzése (0-2). A sorozat első hazai mérkőzésén az eddigi három selejtezőjén négy pontot szerző Albánia volt az ellenfél a felcsúti Pancho Arénában. Robert Kilin szövetségi edző a kezdőcsapatba jelölte az A-válogatottól visszatérő Kalmár Zsoltot és Márkvárt Dávidot, rajtuk kívül Balogh Norbert és Vida Máté került be a csapatba azok közül, akik nem voltak kezdők Portugáliában.

A vendégek egyáltalán nem voltak megilletődve a találkozó elején, ezt jelezte, hogy Nagy Gergelynek két alkalommal is védenie kellett egy-egy szabadrúgást az első percekben. A magyar válogatott támadásban nehézkesen, kiszámíthatóan futballozott, nem sikerült átjátszani a jól záró albán védelmet, ebben a gyakori pontatlanságok is közrejátszottak. A 20. percben alakítottuk ki első komoly lehetőségünket, Kleinheisler egy bal oldali szöglet után csúsztatott a rövid sarok felé, de a vendégek felszabadítottak. A 24. percben vezetést szereztek az albánok, Cekici bal oldali beadását követően Manaj egyedül érkezett az öt és felesen belül, kapáslövésébe még belekapott Nagy Gergely, de kezéről a gólvonal mögé pattant a labda (0-1). Négy perc múlva egyenlítettünk, egy albán védelmi hibát követően Prosser Dániel előtt adódott lehetőség, a Honvéd szélsője 15 méterről, ballal a jobb felső sarokba tekert (1-1). Úgy tűnt, a gól lendületet adhat a csapatnak, a hajrához közeledve fölényben játszottunk, de a 43. percben egy gyors és pontos jobb oldali támadás végén Latifi megelőzte Lenzsért, és az öt és feles vonalától, kapásból a bal alsó sarokba lőtt (1-2), így az ellenfél egygólos előnyben zárta a félidőt.

Nem sokkal a fordulás után, a 48. percben Kleinheisler előtt adódott lehetőség, de az albánok szögletre mentettek, a folytatásban viszont nem következtek újabb magyar helyzetek, sőt, a gyakori bizonytalanságaink, labdaeladásaink után a kontrákra beálló vendégek veszélyeztettek. Az 54. percben Osváth Attila érkezett Botka Endre helyére, majd nem sokkal később szerkezetet váltottunk, egy másik csatár, Novothny Soma állt be a középpályás Márkvárt Dávid helyére.

A változtatás gyorsan meghozta eredményét, a 63. percben egyenlítettünk: egy bal oldali szöglet után nem tudtak felszabadítani az albánok, Prosser Dániel jól érkezett, és 11 méterről, középről védhetetlenül lőtte ki a kapu jobb oldalát (2-2). Fölényben játszottunk a folytatásban, de a 74. percben, egy albán kontra végén Nagy Gergelynek kellett nagyot védenie ahhoz, hogy ne kerüljünk ismét hátrányba, majd egy labdavesztés után újabb ziccert hibáztak el a vendégek. A 78. percben kihasználta harmadik cserelehetőségét Robert Kilin, Sallai Roland érkezett Balogh Norbert helyére. Az utolsó tíz percben egyik csapat sem adta fel győzelmi reményeit, intenzív maradt a játék, helyzetek is adódtak a csapatok előtt, de az eredmény már nem változott, 2-2-es döntetlennel zárult a találkozó.

- Csalódott vagyok, de nem elsősorban az eredmény, hanem a mutatott játék miatt. Az volt a célunk, hogy nemzetközi színvonalon futballozzunk, de alapvető dolgokat nem tudtunk megvalósítani a pályán. Nem volt meg a kellő szervezettség, fegyelmezettség, koncentráció a játékunkban, az erőnlétünk sem volt megfelelő, ezek a szomorú hiányosságok sokkal fontosabbak annál, hogy az eredmény is elmaradt a várakozástól - nyilatkozta a találkozót követően Robert Kilin a lefújás után.



Magyarország-Albánia 2-2 (1-2)
Magyarország: Nagy Gergely - Botka Endre, Kocsis Gergő, Lenzsér Bence, Hangya Szilveszter - Vida Máté, Márkvárt Dávid - Prosser Dániel, Kleinheisler László, Kalmár Zsolt - Balogh Norbert
G.: Prosser a 28., Prosser a 63., ill. Majas a 24., Latifi a 43. percben


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből
Meccsbeszámoló
U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.