U21: Otigba hiányzik, Kovács István visszatért
U21 férfi   |   Archívum   |   2013. november. 06., 14:43
U21: Otigba hiányzik, Kovács István visszatért

Róth Antal kihirdette az albánok (november 14., Bozsik-stadion, 17.00) és az osztrákok elleni (november 18., Graz, UPC Arena, 20.30) Eb-selejtezőre készülő U21-es válogatott keretét.

Az októberi Eb-selejtezőkön nem sikerült a pontszerzés az U21-es válogatottunk számára, az osztrákok Győrben 2-0-ra, a spanyolok Cartagenában 1-0-ra győzték le együttesünket. November 14-én, a Bozsik-stadionban Albánia ellen javíthatunk, négy nappal később pedig Ausztriában lép pályára a csapat, amelyben ismét pályára léphet a sérüléséből felépülő Kovács István.

- Kovács István a bosnyákok elleni mérkőzésünkön szenvedett kulcscsonttörést, mostanra teljesen felépült, már pályára lépett több tétmérkőzésen is - mondta a kerethirdetés után Róth Antal. - Nagyon örülünk, hogy ismét a válogatott rendelkezésére állhat, hiszen alapembere ennek a csapatnak. Bekerült a keretbe Nagy Gergő is, aki korábban a biztonsági tartalékok között szerepelt, de most már jó ideje folyamatosan játszik a Honvédban, és egyre megbízhatóbb teljesítményt nyújt.

Meghívást kapott Róth Antaltól Otigba Kenneth, a Heerenveen középső védője is, aki ott volt az U21-esek keretében mind a négy eddigi Európa-bajnoki mérkőzésen (hármat végig is játszott), ám a játékos kérte felmentését e két selejtezőre azzal az indokkal, hogy szeretne minden erejével a klubcsapatában való szereplésére koncentrálni. Róth Antal ugyan nem ért egyet a kéréssel és az indoklással, de tudomásul vette a játékos távolmaradását.

- Az októberi mérkőzések után lépéshátrányba kerültünk a riválisainkkal szemben. Az osztrákok ellen eredményesebb mérkőzésre számítottunk, a hazai vereség után idegenben javítani szeretnénk ahhoz, hogy ledolgozzuk a hátrányt, mert továbbra is a csoport második helyének a megszerzése a célunk. Az előző meccseink komoly tanulságokkal szolgáltak, biztos vagyok benne, hogy a játékosok átérzik a soron következő mérkőzések fontosságát, és ennek megfelelő teljesítményt nyújtanak majd - tette hozzá a válogatott szakvezetője.

A válogatott kerete:

Kapusok:

Jova Levente (Ferencváros)
Dombó Dávid (Haladás)

Védők:

Szolnoki Roland (Videoton FC)
Baráth Botond (Budapest Honvéd)
Kelemen Dávid (MTK Budapest)
Lang Ádám (Győri ETO)
Batik Bence (MTK Budapest)
Poór Patrik (MTK Budapest)
Tamás Márk (Puskás Akadémia)

Középpályások:

Szakály Attila (Haladás)
Windecker József (MVM Paks)
Nagy Gergő (Budapest Honvéd)
Vécsei Bálint (Budapest Honvéd)
Adorján Krisztián (Groningen)
Holman Dávid (Ferencváros)
Kovács István (Videoton FC)
Bese Barnabás (MTK Budapest)

Támadók:

Vernes Richárd (Budapest Honvéd)
Bacsa Patrik (DVTK)
Ugrai Roland (Haladás)
Radó András (Haladás)
Gyurján Bence (Haladás)

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből
Meccsbeszámoló
U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.