U21: kétgólos hátrányból állt fel a válogatott
U21 férfi   |   Archívum   |   2014. március. 05., 22:50
U21: kétgólos hátrányból állt fel a válogatott

A magyar U21-es válogatott Dundee-ben lejátszott felkészülési meccsének szünetében a házigazda skótok még 2-0-ra vezettek, de a végén ők örülhettek, hogy megúszták 2-2-es döntetlennel.

Az első félidő kiegyenlített játékkal indult a mintegy 3000 szurkoló előtt megrendezett mérkőzésen. Az első félidő nem hozott folyamatos játékot, a holland Richard Liesveld a legkisebb szabálytalanságokat is lefújta, a 26. percben egy túl szigorúan megítélt 16 méteres szabadrúgásból a skótok megszerezték a vezetést: Marcus Fraser lapos, erős lövését nem védhette Jova Levente (1-0). A mezőnyben továbbra is kiegyenlített maradt a meccs, a magyar válogatottnak is volt esélye a gólszerzésre, a 33. percben egy szép akció végén Radó András kerülhetett volna ziccerbe, de a játékvezető les miatt megállította a támadást. Bacsa Patrik és Baráth Botond egy-egy lövése ugyancsak veszélyes volt, ám gólt a skótok szereztek, a 38. percben egy jobb oldalon indított akció végén Fraser lőtt a kapuba (2-0).

A második félidőben nagy mezőnyfölényben játszott a magyar válogatott, és a helyzetek sem maradtak el: az egyik legnagyobb a 49. percben adódott, amikor Bacsa hagyta maga mögött a teljes védelmet, beadásáról azonban lemaradtak az érkező támadók. A skótok nem bírták a nyomást, a 70. percben, a sokadik magyar támadás végén egyik védőjük kezezett a 16-oson belül, a megítélt büntetőből Radó András higgadtan a kapu jobb oldalába lőtt (2-1). A gól után még veszélyesebb lett a mieink játéka, a hazaiak szinte a térfelükről sem tudtak kijönni. Veszélyes lehetőségekben sem volt hiány, előbb Vécsi Bálint jobb lábas lövése tévesztett kevéssel célt, majd Kovács István próbálkozása után a lécet súrolva hagyta el a pályát a labda. A 87. percben egyenlítettünk: Radó futott el a bal oldalon, majd ő volt a befejező ember is, közelről vette be a skót kaput (2-2).

A hajrában Radó a győztes találatot is megszerezhette volna, de ez a lehetőség kimaradt, így végül 2-2-es döntetlennel zárult a találkozó.

- Az első félidőben sem játszottunk alárendelt szerepet, bár ekkor még nagyobb számban becsúsztak hibák a játékunkba, ezért kétgólos hátrányba kerültünk - mondta a lefújás után Csábi József, megbízott szövetségi edző. - A szünetben még bátrabb játékra biztattam a fiúkat, és a fordulás után kimondottan jó iramot diktáltunk, miközben higgadt, jó döntéseket hoztunk, és így megérdemelten egyenlítettünk. A második félidei a tempóra, a bátor és precíz játékra lehet építeni a jövőben is.

Skócia-Magyarország 2-2 (2-0)
Magyarország: Jova Levente - Szolnoki Roland, Lang Ádám, Poór Patrik, Baráth Botond (Kelemen Dávid, 74.) - Nagy Gergő (Szakály Attila, 82.) - Gyurján Bence (Vass Patrik, 82.), Kovács István, Vécsei Bálint, Radó András - Bacsa Patrik (Ugrai Roland, 86.)
Gólszerző: Frasier 26. Frasier 38., ill. Radó 70., Radó 87.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből
Meccsbeszámoló
U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.