U21: az Eb-címvédő ellen főpróbázik a csapat
U21 férfi   |   Archívum   |   2017. augusztus. 28., 16:59
U21: az Eb-címvédő ellen főpróbázik a csapat

U21-es válogatottunk szeptember 5-én megkezdi szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban, de előtte, szeptember 1-jén az Eb-címvédő németek otthonában lép pályára.

Az U21-es keret tagjai vasárnap délután kezdték meg a közös felkészülést a pénteki és a jövő keddi mérkőzésekre. Michael Boris szövetségi edző az előre megadott kerethez képest két helyen változtatott az utolsó pillanatban, Tóth Máté és Sallai Roland helyére Hegedűs Jánost (Puskás Akadémia), valamint Kundrák Norbertet (Ferencváros) hívta meg a válogatottba.

A csapat szerdán utazik el Padernbornba, ahol a nyári U21-es Európa-bajnokság győztesével, a házigazda német válogatottal játszik felkészülési mérkőzést. Bár nyáron még zömében az 1994-1995-ös korosztály tagjai szerepeltek az Eb-döntőben, a németek hat fiatalabb játékost is bevetettek a tornán, akik immár U21-es Európa-bajnoki aranyérmesként (és korábbi U19-es Eb-győztesként) ellenünk is ott lesznek a keretben. A csapat tagja a tavalyi felnőtt Európa-bajnokságra a keretbe jelölt, a Leverkusenben már most kulcsembernek számító, háromszoros A-válogatott védő, Jonathan Tah, de bárkit ki lehetne emelni, hiszen ellenfelünk többi játékosa ugyancsak a Bundesligában pallérozódik.

- Egészen más jellegű mérkőzések várnak ránk a következő egy hétben, hiszen míg Málta ellen szeretnénk dominálni, birtokolni a labdát, addig a németekkel szemben várhatóan több energiát kell fordítanunk a védekezésre. A pénteki összecsapás egy fontos állomás, ha úgy tetszik, főpróba lesz számunkra, amelyen minden kerettagnak megadjuk a lehetőséget a bizonyításra, így képet kapunk a játékosok aktuális formájáról. Málta ellen már tétmeccsen lépünk pályára, szeretnénk győzelemmel kezdeni a sorozatot, hiszen ahhoz, hogy versenyben legyünk a csoport első két helyéért, nem hibázhatunk ezen a találkozón - fogalmazott Michael Boris szövetségi edző.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Demjén Patrik (MTK Budapest)
Bukrán Erik (DVTK)
Horváth Dániel (Csákvár)

Védők:

Hegedűs János (Puskás Akadémia)
Jancsó András (Swietelsky-Szombathelyi Haladás)
Kecskés Ákos (Termalica)
Lenzsér Bence (Paksi FC)
Szalai Attila (Mezőkövesd-Zsóry FC)
Szivacski Donát (Vasas)
Spandler Csaba (Puskás Akadémia)
Tóth Bence (Videoton FC)

Középpályások:

Csernik Kornél (Ferencváros)
Haris Attila (Balmaz Kamilla Gyógyfürdő)
Katona Máté (MTK Budapest)
Óvári Zsolt (DVTK)
Szabó Bence (Videoton FC)
Szoboszlai Dominik (Liefering)
Vida Máté (Vasas)

Támadók:

Bíró Bence (Guimares)
Koszta Márk (Mezőkövesd-Zsóry FC)
Makrai Gábor (DVTK)
Zsótér Donát (Újpest FC)

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből
Meccsbeszámoló
U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.