U21: A-válogatottakkal erősített a csapat
U21 férfi   |   Archívum   |   2015. október. 12., 19:39
U21: A-válogatottakkal erősített a csapat

Az albánok elleni keddi (Pancho Aréna, 18.45) Európa-bajnoki selejtezőn pályára léphet az A-válogatottból visszatérő Kalmár Zsolt, Osváth Attila, Márkvárt Dávid trió.

A Robert Kilin vezette magyar U21-es válogatott a liechtensteini győzelem (6-0) és a portugáliai vereség (0-2) után első hazai Eb-selejtezőjét játssza a sorozatban, kedden kora este az albánok látogatnak a Pancho Arénába. Albánia három meccsen van túl, Liechtensteinben 2-0-ra győzött, Izraellel hazai pályán 1-1-re végzett, a portugáloktól pedig - szintén hazai pályán - 6-1-re kikapott.

A mieinknél hétfőn az A-válogatottból visszatérő játékosokkal erősödött a keret, immár Kalmár Zsolt, Márkvárt Dávid és Osváth Attila is Robert Kilin együttesével készül. Kalmár Zsolt pályára is lépett, sőt gólpasszt adott vasárnap a görögök ellen, míg a másik két futballista nem kapott szerepet, és így nem debütált a felnőtt csapatban. Nem játszhat azonban kedden Varga Szabolcs, aki a portugálok ellen szenvedett kisebb bokasérülést.

A holnap duplán is hazai pályán játszó Márkvárt Dávid az MLSZ TV-nek mesélt az A-válogatottnál töltött napok során szerzett élményekről, a keddi összecsapásról pedig elmondta: az erőviszonyoktól függetlenül manapság már mindegyik válogatott képes szervezett futballra, ezért a várhatóan stabil védekezésre és kontrákra építő albánok ellen is nehéz összecsapás vár a válogatottra.

- Szeretnénk mi dominálni, Albánia pedig várhatóan egy agresszív védekezésből fog majd gyors ellentámadásokat vezetni. Minél hamarabb meg kellene rúgni az első gólt, ez a mi malmunkra hajthatja a vizet - fogalmazott a Puskás Akadémia középpályása.



A mérkőzésre szóló jegyek (felnőtteknek 500 forintos, diákoknak és nyugdíjasoknak 250 forintos áron) elővételben megvásárolhatóak a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, valamint a találkozó előtt a Pancho Arénában.

Az U21-es válogatott kerete:

Kapusok:

Nagy Gergely (Vasas)
Banai Dávid (Újpest FC)
Székely György (Paksi FC)

Védők:

Kocsis Gergő (Puskás Akadémia)
Lenzsér Bence (Paksi FC)
Forgács Dávid (Pisa)
Kecskés Ákos (Újpest FC)
Botka Endre (Budapest Honvéd)
Szilvási Péter (DVSC-Teva)
Hangya Szilveszter (Vasas)
Osváth Attila (Vasas)

Középpályások:

Vida Máté (Vasas)
Sallai Roland (Puskás Akadémia)
Madarász Márk (Gyirmót)
Kleinheisler László (Videoton FC)
Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia)
Kalmár Zsolt (RB Leipzig)

Támadók:

Novothny Soma (DVTK)
Prosser Dániel (Budapest Honvéd)
Balogh Norbert (DVSC-Teva)
Mervó Bence (Sion)

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből
Meccsbeszámoló
U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.