U21: a pontos utolsó passzok hiányoztak a sikerhez
U21 férfi   |   Archívum   |   2015. augusztus. 13., 17:00
U21: a pontos utolsó passzok hiányoztak a sikerhez

Kalmár Zsolt, az U21-es válogatott középpályása szerint a csapatnak még szüksége van egy kis időre ahhoz, hogy összekovácsolódjon.

Szerdán este szervezett, fegyelmezett játékkal rukkolt elő a magyar U21-es válogatott, és bár végül nem tudta legyőzni az olaszokat, Robert Kilin, a mieink szövetségi edzője elégedetten értékelte a találkozót. A lefújás után az mlsz.hu megkérdezte Luigi Di Biagiót, az olaszok játékosként 2000-ben Eb-ezüstérmet nyerő szakvezetőjét is, aki igazságosnak tartotta a döntetlent, de saját csapata teljesítményével nem volt teljesen elégedett.

- Viszonylag alacsony iramú volt a mérkőzés, de így is sokat hibáztunk, ráadásul a magyar válogatott fizikálisan jobb volt nálunk - így Di Biagio. - Ez valamelyest várható is volt, hiszen nálunk még nem kezdődött el a bajnokság, nincs a lábakban annyi mérkőzés, mint a hazai futballistáknál, de egyben azt is mutatja, hogy nagyon sok munka vár még ránk. A védekezésünkkel elégedett vagyok, de nemcsak mi, hanem a magyar csapat is fegyelmezetten játszott, kevés helyzet nyílt a támadók előtt. A hazaiaknál több labdarúgó teljesítménye is tetszett, Kalmár Zsolt például végig veszélyesen futballozott, sok gondot okozott nekünk.

Az RB Leipzig magyar középpályása szerint a magyar válogatott közelebb állt a győzelemhez, és ha a keret tagjai jobban összeszoknak, az ilyen mérkőzéseket meg is nyerheti majd együttesünk.

- Az olasz válogatott nagyon jó, szervezett csapat benyomását keltette, de úgy gondolom, jobbak voltunk, és nekünk voltak lehetőségeink a mérkőzés megnyeréséhez - mondta az mlsz.hu-nak Kalmár Zsolt. - Jól alkalmaztuk a pressinget, végre tudtuk hajtani azt a taktikát, amit a szakmai stáb kért tőlünk, illetve az elmúlt napokban sokat gyakoroltunk. Sajnos a pontos utolsó passzok hiányoztak a játékunkból, és érezhető volt, hogy a több korosztályt is felölelő csapatunk még nincs tökéletesen összeszokva. A szeptemberi első tétmeccs előtt van még pár hetünk, hogy összekovácsolódjunk, koncentrációban, helyzetkihasználásban mindenképpen javulnunk kell, és ha ez meglesz, bármely riválisunk ellen győzelmi esélyekkel léphetünk pályára.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből
Meccsbeszámoló
U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.