U19-es Európa-bajnokság:A Milan rekordere is ellenfelünk lesz
U21 férfi   |   Archívum   |   2008. július. 22., 11:52
U19-es Európa-bajnokság:A Milan rekordere is ellenfelünk lesz

Az olasz A-válogatott Európa-bajnoki útját járja eddig Francesco Rocca U19-es legénysége Csehországban. A képlet hasonló, ha nem is tejesen azonos: az ifik sem tudták megnyerni első két mérkőzésüket (a görögökkel 1-1-re, az angolokkal 0-0-ra végeztek), de a csoportzárón jóvátettek mindent, és egy győzelemmel tovább tudtak lépni - ráadásul csoportelsőként.

A Csehország elleni 4-3 érdekessége nem csak az volt, hogy az égszínkék mezesek négy gólt rúgtak a cseh együttesnek, amely addig még gólt sem kapott, hanem hogy ettől függetlenül nem játszottak jobban vetélytársuknál. Ezért is tartjuk: a magyar válogatott jobb teljesítményt nyújtott a csoportmérkőzések során.

Az olaszok egyébként általában eredményesek a korosztályos futballban, mi több, az utánpótlás Európa-bajokságok történetének legeredményesebb válogatottja az övék, de a 19 évesek között mindössze egyszer szereztek aranyérmet, 2003-ban. Akkoriban (Giampaolo Pazzini és Raffaele Palladino mellett) két, az EURO2008-on is bevetett játékos volt a csapat ásza: Alberto Aquilani és Giorgio Chiellini.

A mostani gárdában még - az életkorokból fakadóan is - nincsenek hasonlóan nagy sztárok, olyanok azonban akadnak,

Struncovy Sady Stadion, Plzen - Az olaszország elleni elődöntőnk helyszíne

akik már nevet szereztek maguknak a Serie A-ban. A csatár Alberto Paloschi (három meccsen két gólt lőtt az Eb-n, mindkettőt büntetőből) az AC Milan első csapatában is játszott már tavasszal, noha a mostani túlkínálatban elképzelhető, hogy az új idényre kölcsönadja a klubja. Alighanem máris beírta nevét a Milan nagykönyvébe: élete első felnőtt bajnokiján, 18 másodperccel a becserélése után, első labdaérintéséből győztes gólt rúgott a Siena ellen.

Ismert játékos Stefano Okaka Chuka is, aki törzstagnak számított a legutóbbi idényben a B-ligás Modenában, ahol kölcsönben szerepelt. Ő az AS Roma játékosa, 2005 decemberében minden idők legfiatalabb olasz résztvevője lett az európai kupáknak, és ugyancsak ő lett a Coppa Italia történetének legfiatalabb gólszerzője is. Francesco Bolzoni az Inter nevelése, s egyben a klub kevés olasz játékosának egyike. A Serie A-ban még nem játszott, ellenben a Bajnokok Ligájában már igen, s 19 éves létére már az olasz U21-es válogatottban is. Kitűnően futballozott a csehek ellen Andrea Poli is. A kétgólos középpályás Koman Vladimir klubtársa a Sampdoriában. Bár csak egyetlen mérkőzésen, de már ő is szerepelt a Serie A-ban.

Az olasz válogatott kerete:

Vincenzo Fiorillo, Carlo Pinsoglio - kapusok;

Matteo Darmian, Matteo Bruscagin, Massimiliano Tagliani, Matteao Gentili, Giovanni Formiconi, Michelangelo Albertazzi, Domenico Marchetti, Silvano Raggio Garibaldi, Andrea Mazzarani, Andrea Poli, Giacomo Bonaventura, Alberto Paloschi, Stefano Okaka Chuka, Fernando Martin Forestieri, Umberto Eusepi, Fabio Zamblera - mezőnyjátékosok.

Út a nyolcasdöntőig:

Kvalifikációs kör:
Olaszország - Montenegro 3-1
Olaszország - Málta 2-0
Olaszország - Horvátország 3-1

Elitkör:
Olaszország - Svédország 2-0
Olaszország - Svájc 2-0
Olaszország - Franciaország 2-0

Eb-csoportmeccsek:
Olaszország - Görögország 1-1
Olaszország - Anglia 0-0
Olaszország - Csehország 4-3


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből
Meccsbeszámoló
U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.