Törökországba utazik Egervári Sándor és Róth Antal
U21 férfi   |   Archívum   |   2012. február. 07., 17:26
Törökországba utazik Egervári Sándor és Róth Antal

Az A-válogatott és az U21-es válogatott szakvezetői az Antalyában edzőtáborozó magyar csapatok mérkőzéseit figyelik meg.

Egervári Sándor szövetségi kapitány és Róth Antal szövetségi edző pénteken Törökországba utaznak, hogy figyelemmel kísérjék a klubcsapatukkal Antalyában edzőtáborozó válogatott kerettagok és a kerettagságra esélyes labdarúgók felkészülését. A jövő hét keddig tartó túrán a két szakember hat csapat (Győri ETO, DVSC-TEVA, Paksi FC, MTK Budapest, DVTK, Újpest FC) felkészülési mérkőzéseit és edzéseit tekinti meg, így néhány nap alatt átfogó képet kaphatnak a megfigyelt játékosok formájáról.

 

- Közeleg az első kerethirdetés időpontja, hosszú idő után újra találkozunk a válogatott játékosaival - mondta az mlsz.hu-nak Egervári Sándor. - A keret kialakítása előtt szeretnék minél több információt gyűjteni a labdarúgókról, és erre nyílt jó lehetőség azzal, hogy több magyar csapat is kint tartózkodik Antalyában. A kinti csapatszervező, Szűcs Mihály segítségével négy napot tölthetünk kint, és öt hazai együttest nézhetünk meg egy helyen, valamint a hatodik csapat is csak húsz percnyi autóútra lesz a főhadiszállástól. Nemcsak az A-válogatott keretkijelölése kapcsán lesz hasznos a túra, hanem az áprilisban és májusban összehívandó ligaválogatott összetétele szempontjából is, vagyis nem csupán három-négy játékost követünk kiemelt figyelemmel a kinti mérkőzéseken és edzéseken. Mindenképpen hasznos lesz, hogy lehetőségünk nyílik beszélni a futballistákkal és edzőikkel, valamint jó talajú pályákon láthatjuk mérkőzés közben a játékosokat. 

 

- Az elutazásnak köszönhetően sokkal több mérkőzést nézhetek meg, mint ha itthon követném a kerettagok teljesítményét - tette hozzá Róth Antal. - Nagyon örülök a lehetőségnek, mert az U21-es játékosok jelentős része magyar csapatokban játszik, ezért a bő keretből több futballistát is láthatok a kint töltött néhány nap alatt.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből
Meccsbeszámoló
U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.