Teljesebb kép rajzolódhat ki az itthon játszókról
U21 férfi   |   Archívum   |   2012. május. 04., 18:13
Teljesebb kép rajzolódhat ki az itthon játszókról

Egervári Sándor minden itthon játszó labdarúgóra számíthat a ligaválogatott következő mérkőzésén.

A szövetségi kapitány az U21-es válogatott elleni meccsen több futballista szerepeltetéséről is lemondott annak érdekében, hogy klubcsapataik ne szenvedjenek hátrányt a ligaválogatott összehívása miatt. A jövő heti, DAC elleni felkészülési meccsen már azok a labdarúgók is rendelkezésre állnak, akik az első összetartásról lemaradtak, így a szakmai stáb teljesebb képet kaphat a válogatottságra esélyes játékosok aktuális formájáról.

- Az áprilisi első edzőtáborral megkezdtük a magyar bajnokságban kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosok felzárkóztatását - mondta a kerethirdetést követően Egervári Sándor. ­- Az alapvető célkitűzés az, hogy a kiszemelt játékosokat felkészítsük, felépítsük a nemzetközi szinten való helytállásra, megismertessük őket a csapatjátékunkkal, a szakmai elvárásainkkal, annak érdekében, hogy, ha meghívót kapnak az A-válogatottban, gyorsan beilleszkedjenek, és hasznos tagjaivá váljanak a csapatnak. Az első lépés nem ment zökkenőmentesen, hiszen az U21-es válogatott elleni meccsen két klub játékosainak, alapos szakmai indokok alapján, felmentést adtunk a szereplés alól. A jövő heti találkozón már részt vehetnek azok a kiszemeltek is, akik lemaradtak a múlt hónapban rendezett meccsről, ezért bízunk benne, hogy az ETO-stadionban soron következő nemzetközi mérkőzésen pontosabb képet kapunk az itthon játszók pillanatnyi állapotáról. Előzetes terveinkben az szerepelt, hogy egy másik ország ligaválogatottja elleni mérkőzés szerepelt, és bár erre ezúttal nem volt lehetőség, a dunaszerdahelyiek együttműködésének köszönhetően, így is nemzetközi mérkőzést tudunk játszani, egy más futballkultúrát és játékstílust képviselő csapat ellen.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Csernyánszki Norbert (MVM Paks)
Dibusz Dénes (MATIAS-PMFC)

Védők:

Nagy Zoltán (DVSC-TEVA)
Mészáros Norbert (DVSC-TEVA)
Lipták Zoltán (Újpest FC)
Debreceni András (Budapest Honvéd)
Balogh Béla (Kecskeméti TE)
Korhut Mihály (DVSC-TEVA)

Középpályások:

Halmosi Péter (Haladás Sopron Bank)
Kulcsár Dávid (FTC)
Egerszegi Tamás (FGSZ Siófok)
Pátkai Máté (Győri ETO)
Varga József (DVSC-TEVA)
Koltai Tamás (Győri ETO)
Szakály Péter (DVSC-TEVA)
Gosztonyi András (Videoton)
Gyurcsó Ádám (Videoton)

Támadók:

Lencse László (Kecskeméti TE)
Nikolic Nemanja (Videoton)
Haraszti Zsolt (FGSZ Siófok)

Szurkolói információk

A jövő szerdai mérkőzésre (Győr, ETO Park, 17.30) a belépés ingyenes. A stadion Keleti lelátója lesz megnyitva a mérkőzésre. Belépni az 1-es út felőli kapun tudnak a hazai szurkolók (és az 'A' - 'G' szektorokból tudják megtekinteni a mérkőzést), míg a vendégszurkolók a Nagysándor József utca felőli kapun (és az 'I'-'H' szektorokban) foglalnak helyet.

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből
Meccsbeszámoló
U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.