Montenegró ellen zárja az évet az U21-es válogatott
U21 férfi   |   Archívum   |   2012. november. 13., 10:25
Montenegró ellen zárja az évet az U21-es válogatott

Róth Antal együttese a Regionális Bajnokság második fordulójában meccsel a montenegróiakkal.

U21-es válogatottunk a Regionális Bajnokság első fordulójában 3-3-as döntetlent játszott a szerbekkel, a második fordulóban a másik csoportellenfelet, Montenegrót fogadja a csapat. A mérkőzést Gyirmóton rendezik szerdán, 14 órakor. A szerbek elleni kerethez képest változás, hogy két kulcsjátékos, Kovács István és Radó András a szakmai stáb rendelkezésére állhat, valamint Windecker József is felépült sérüléséből. Szolnoki Roland, Adorján Krisztián, Jova Levente és Lang Ádám ugyanakkor nem szerepelhet a mérkőzésen.

- Az utóbbi időszakban megszokhattuk, hogy a csapat sosem tud optimális összetételben szerepelni, mindig vannak hiányzók, ezért folyamatosan változik a válogatott - mondta az mlsz.hu-nak Róth Antal. - A jelenlegi keret egy pillanatkép a korosztály aktuális állásáról. Igyekeztünk azokat a labdarúgókat meghívni, akiket a klubjuk folyamatosan versenyeztet, az NB I-es futballisták közülük is előnyt élveznek. Bízom benne, hogy a közeljövőben egyre többen kapnak szerepet csapataikban, lehetőség szerint az élvonalban, és ezzel bővülhet a választási lehetőségünk a kerethirdetések idején. Szerdán hasonlóan nehéz meccs vár ránk, mint legutóbb a szerbek ellen. Montenegró kis ország, de labdarúgásban meghatározó szerepet tölt be Európában, már korosztályos szinten is megfigyelhetők a tipikus dél-szláv jegyek a válogatottjaiknál. A csoportban az utolsó hazai mérkőzésünket játsszuk, szeretnénk győzelemmel zárni a találkozót, hogy a tavaszi idegenbeli összecsapásokat minél kedvezőbb helyzetben kezdhessük meg.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Nacsa Péter (Lombard Pápa Termál FC)
Dombó Dávid (Dunakanyar-Vác)

Védők:

Baráth Botond (Budapest Honvéd)
Nagy János (Újpest FC)
Otigba Kenneth (SC Heerenveen)
Kelemen Dávid (MTK Budapest)
Poór Patrik (MTK Budapest)
Farkas Norbert (Puskás Akadémia)

Középpályások:

Radó András (Szombathelyi Haladás)
Patvaros Zsolt (KTE Phoenix-Mecano)
Kovács István (Videoton FC)
Szakály Attila (Szombathelyi Haladás)
Vécsei Bálint (Budapest Honvéd)
Windecker József (FGSZ Siófok)

Támadók:

Bacsa Patrik (Diósgyőri VTK)
Ugrai Roland (Szombathelyi Haladás)
Skriba Máté (DUNA FC Tatabánya)
Gyurján Bence (Szombathelyi Haladás)

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből
Meccsbeszámoló
U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.