Megérkezett Norvégiába az U20-as válogatott
U21 férfi   |   Archívum   |   2014. október. 12., 20:06
Megérkezett Norvégiába az U20-as válogatott

A 2015-ös U20-as világbajnokságra készülő együttes első felkészülési meccsét játssza Szalai László vezetésével.

U19-es válogatottunk a nyári, hazai rendezésű nyári Európa-bajnokságon kiharcolta a vb-részvétel jogát, és a héten - immár U20-as válogatottként - megkezdte a felkészülést a jövő májusban kezdődő új-zélandi viadalra. A csapat élére frissen kinevezett Szalai László pénteken tartotta meg első edzését a keret tagjainak Telkiben, szombaton újabb foglalkozások szerepeltek a programban, vasárnap reggel pedig repülőre ült a válogatott, és Frankfurt érintésével elutazott Oslóba, ahonnan átbuszozott a közeli Drammenbe, a hétfőn 18 órakor kezdődő felkészülési mérkőzés helyszínére.

A keret magját a nyári U19-es Európa-bajnokságon résztvevő játékosok alkotják, de több olyan labdarúgó is bekerült az utazó együttesbe, akik kihagyták az Eb-t, néhány futballista pedig abszolút újoncként debütálhat a korosztályos válogatottban.

IMG_2053|

- Ahogy az U21-es válogatottnál, úgy itt is az ismerkedésre használjuk fel az első összetartást és az első nemzetközi meccset - mondta az mlsz.hu-nak Szalai László. - A norvég labdarúgás, azon belül az utánpótlásfutball is igen erős, ráadásul a hazaiak az U21-es válogatottjukkal állnak ki ellenünk, ezért kimondottan nehéz mérkőzésre van kilátás, de éppen az ilyen összecsapások segítik a legjobban a fejlődésünket. Vannak új fiúk a csapatban, ebből is látszik, hogy a keret nyitott, igyekszem minél több olyan futballistát megnézni, akik klubcsapataikban jó teljesítményt nyújtanak, de a válogatottban még nem kaptak szerepet. Szeretnénk jó eredményt elérni, de ennél is fontosabb, hogy a játékosok elsajátítsák az általam elképzelt játék alapjait, mi pedig felmérhessük, hogy kik azok a futballisták, akik nemzetközi szinten, egy várhatóan nagy iramú mérkőzésen is megállják a helyüket.

A mérkőzést hétfőn 18 órától, a Strømsgodset otthonában, a Marienlyst stadionban, műfüves pályán rendezik. A csapat a vasárnap esti edzésen már a találkozó helyszínén gyakorolt, a kerettagok közül egyedül a bokasérüléssel bajlódó Németh Márió nem edzhetett az együttessel.

A válogatott kerete:

Kapusok:

Székely György (1860 München)
Leindler Domonkos (SZEOL)

Védők:

Csábi Mihály (Sopron)
Lorentz Márton (Puskás)
Bobál Dávid (Sopron)
Asztalos Dávid (Ajka)
Polyák Kristóf (KTE)
Osváth Attila (SZTK)
Tamás Krisztián (Varese)

Középpályások:

Medgyes Zoltán (Haladás)
Nagy Dominik (FTC)
Berecz Zsombor (Vasas)
Makrai Gábor (Puskás Akadémia)
Németh Márió (Haladás)
Mervó Bence (Győri ETO)

Támadók:

Kővári Róbert (PMFC)
Bereczki Dániel (DVSC)
Varga Szabolcs (Heerenveen)
Vida Kristopher (De Graafschap)
Bobál Gergely (Honvéd)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből
Meccsbeszámoló
U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.