Máltán kezdi az évet az U21-es csapat
U21 férfi   |   Archívum   |   2012. február. 21., 12:21
Máltán kezdi az évet az U21-es csapat

A korosztályos válogatott idegenbeli barátságos mérkőzés előtt áll, a keretbe korábban sérüléssel bajlódó futballisták is visszatértek.

Az U21-es válogatott idei első nemzetközi mérkőzésére készül, a januári, telki összetartás után február 29-én Máltán lép pályára a hazaiak korosztályos együttese ellen. U21-es csapatunk utoljára 2004-ben járt Máltán, akkor is Róth Antal irányításával mérkőzött meg a hazaiakkal - a többek között Tőzsér Dániellel, Vadócz Krisztiánnal és Vanczák Vilmossal felálló együttes 2-0-ás győzelemmel zárta azt az összecsapást. 

 

- Örülök, hogy jól kezdtük az évet - kezdte Róth Antal az mlsz.hu-nak nyilatkozva, utalva a januári, Siófok elleni gólzáporos felkészülési mérkőzésre. - Az is örömteli, hogy támadó poszton többen felépültek sérülésükből és növelik a válogatási lehetőséget. Szintén jó hír, hogy Gulácsi Péter is egészséges, és velünk tart Futács Márkó, Simon Ádám és Megyeri Balázs is. Simon Ádám egy sérülés után került be a Bari csapatába, ahol remélhetőleg gyökeret is ver a következő időszakra.

 

A szövetségi edző kiemelte: a magyar bajnoki rajt előtt a csapat tagjai előtt álló legfontosabb cél, hogy nagyobb számban jussanak rendszeres játéklehetőséghez, és jobb teljesítménnyel hívják fel magukra a figyelmet, mint az őszi szezonban.

 

- A folyamatos játék lehet az egyik alapfeltétele annak, hogy nemzetközi szinten jobban teljesítsünk. A játéklehetőség biztosítása érdekében célunk, hogy minden nevezett játékos pályára léphessen Máltán, a hazaiakkal való megállapodásunk szerint erre lehetőség lesz a mérkőzésen - tette hozzá Róth Antal.

 

Jánvári Gábor beválogatására külön is kitért a szakember. A kaposvári balhátvéd az ősz folyamán meggyőző teljesítményt nyújtott klubcsapatában, ezzel sikerült kiharcolnia helyét a keretben.

 

- Az ő posztján a válogatottban szerepeltetett játékosok keveset futballoztak klubcsapatukban, ezért már a januári évindítóra is meghívtuk, most pedig nemzetközi mérkőzésen is kipróbálhatom - fogalmazott Róth Antal.

 

A csapat tagjai vasárnap találkoznak Telkiben, majd kedden - Frankfurt érintésével - érkeznek Máltára, ahol szerdán 15 órakor kezdődik a barátságos mérkőzés. Az U21-es válogatott következő tétmérkőzését június elsején játssza Törökország ellen, hazai pályán, majd Liechtenstein következik, idegenben.

 

Az U21-es válogatott kerete:

 

 

Kapusok:

 

Gulácsi Péter (Hull City)
Megyeri Balázs (Olimpiakosz Pireusz)

 

Védők:

 

Szokol Zsolt (Újpest FC)
Fiola Attila (MVM Paks)
Kálnoki-Kis Dávid (MTK Budapest)
Litauszki Róbert (Újpest FC)
Jánvári Gábor (Kaposvári Rákóczi)

 

Középpályások:

 

Bódi Ádám (DVSC-TEVA)
Iszlai Bence (Haladás Sopron Bank)
Nagy Patrik (Újpest FC)
Kovács István (Videoton FC)
Balázs Benjámin (Kaposvári Rákóczi)
Simon Ádám (AS Bari)
Gosztonyi András (Videoton FC)

 

Támadók:

 

Tischler Patrik (MTK Budapest)
Futács Márkó (Portsmouth FC)
Beliczky Gergő (Ferencváros)
Lázár Bence (Újpest FC)

 

 

(Archív fotó: ifj Thaly Zoltán)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből
Meccsbeszámoló
U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.