Magyar Kupa: előnyben várja hazai meccsét a Videoton
U21 férfi   |   Archívum   |   2012. április. 10., 11:37
Magyar Kupa: előnyben várja hazai meccsét a Videoton

A Magyar Kupa keddi elődöntőjének visszavágóján kemény feladat vár az MTK-ra.

A budapesti első mérkőzésen a Ness Hungary NB II Nyugati csoportját vezető MTK Budapest 2-0-ás előnyből 3-2-re kikapott a bajnoki címvédő Videotontól, így idegenbeli bravúrra lenne szüksége a továbbjutáshoz. A párharc továbbjutója május elsején a Puskás-stadionban lép pályára fináléban a DVSC-TEVA - Újpest FC elődöntő továbbjutója ellen.

Szekeres Adrián, az MTK védője csapata fegyelmezett játéka esetén lát reményt a továbbjutásra. 

– Két gólt kell szereznünk a visszavágón, ha tovább akarunk jutni, és mindezt úgy kell elérnünk, hogy közben nem kapunk egyet sem - mondta az mlsz.hu-nak a hátvéd. - Ehhez az kell, hogy a stabil védekezés után hatékonyan vezessük végig támadásainkat, akárcsak az első mérkőzés első félidejében. Az én feladatom az lesz, hogy a kemény védekezés mellett a pontrúgásainknál az ellenfél kapuja előtt is segítsek a társaknak.

A 2009-es U20-as világbajnokságon bronzérmes futballista hozzátette: az eddigi ellenfelek NB I-es csapatként kezelték a Magyar Kupában az MTK-t, amire a csapat rá is szolgált eddigi szereplésével.

- Most az a célunk, hogy bizonyítsuk, valóban erősebbek vagyunk az NB II-es mezőnynél. Egy esetleges kupasiker, a döntőbe jutás nagy bravúr és elégtétel lenne az egész csapatnak! Tudom, hogy már volt példa arra, hogy másodosztályú csapat jusson a fináléba, de egy ilyen teljesítményre most is sokan felkapnák a fejüket - így Szekeres.

Kovács István, a Videoton U21-es válogatott játékosa abban bízik, hogy az idegenben megszerzett előnyt nemcsak megtartania sikerül csapatának, hanem növelnie is a hazai visszavágón.

- Az első meccsen kicsit fásult volt a csapat, nagyon rosszul kezdtük a meccset, és az MTK ki is használta az álmosságunkat, két támadását is góllal fejezte be - fogalmazott a fiatal középpályás. - A szünetig futottunk az eredmény után, de a második félidőben lendületesebb lett a játékunk, és ezzel sikerült fordítanunk. A győzelmünk ellenére egyáltalán nem lefutott a párharc, az MTK megmutatta, hogy képes megnehezíteni a dolgunkat. Itthon győzelemre játszunk, nem az előny megtartása a cél, hanem a növelése.

A Videoton jelenleg a harmadik helyen áll a bajnokságban, és miután lemaradása tíz pont az éllovas DVSC-TEVA mögött, a kupasikerre nagyobb az esélye, mint a bajnoki címvédésre.

- Igaz, hogy a kupában jobbak az esélyeink, de ez nem jelenti azt, hogy a bajnokságról már lemondtunk volna. A keretünk alkalmas arra, hogy párhuzamosan több sorozatban is jól szerepeljen, ezért a bajnokságban ugyanúgy minden mérkőzésen a győzelemre törekszünk, mint eddig, nem engedhetjük meg magunknak, hogy lemondjunk az egyik célunkról a másik elérésének érdekében
- tette hozzá Kovács István.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből
Meccsbeszámoló
U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.